‘Het naar popmuziek neigende idioom van Ter Veldhuis heeft een nadrukkelijke schoonheid die tegen kitsch aan schuurt, maar waarvoor je, mede dankzij de perfecte uitvoeringen, toch gewonnen moet geven.’ ***** de Volkskrant

Van Iggy Pop tot het Kronos Quartet, allemaal zijn ze verzot op de Nederlandse koningin van de harp, Lavinia Meijer. Ze gaf al optredens in Theater Carré en poptempel Paradiso. Geregeld wordt ze door Philip Glass uitgenodigd voor concerten in de USA. Deze avond presenteert La Lavinia tijdens November Music twee verschillende programma's.
 
Tijdens dit tweede avondconcert brengt Lavinia Meijer werken van de Nederlandse componist JacobTV. Harper Songs gaat over het het leven en de dood. Over een catastrofale aardbeving in China, de Amerikaanse goudkoorts, crack-verslaafde hoeren in New York, 4000 jaar oude Egyptische begrafenisteksten en over de liefde die overblijft.  Met als nieuw werk van JacobTV het titelstuk.
 
Harper Songs is een compilatie van werken die JacobTV schreef voor Lavinia Meijer, van het controversiële Cities Change the Songs of Birds tot de liefelijke Pastorale, met gastrollen voor Nora Fischer die in diverse edities van zijn pop-opera THE NEWS soleerde, en de slagwerkers Niek KleinJan en Christiaan Saris met wie de componist eerder samenwerkte in diverse spraakmakende projecten.
 
Avant-Pop componist JacobTV (Jacob ter Veldhuis) ontving onlangs de BUMA Classical Award als beste klassieke exportproduct in 2015. Hij is een van de meest gespeelde componisten uit Nederland en staat bekend om welluidende composities die regelrecht uit het hart komen, het oor behagen en het effect niet schuwen. Zijn muziek slaat een brug tussen high art en low culture, tussen pluche en straat.
 
Programma

JacobTV - Harper Songs

Drei stille Lieder
Pastorale 
Cities change the Songs of Birds
Goldrush
Requiem Harper Songs (wereldpremière, opgedragen aan Hans Heg)

Lavinia Meijer, Nora Fischer, Niek KleinJan, Christiaan Saris

 

* Lavinia Meijer speelt om 19.00 uur een programma met werk van Bryce Dessner, Philip Glass en Ellis Ludwig-Leone. Hiervoor geldt een aparte kaartverkoop.

Bekijk & luister