Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
  • Datum
    zo 8 nov. 2020
    Tijd
    20:45 - 22:00
    Uitverkocht

In een complexe tijd vol bezinning en bespiegeling duikt het Gentse muziektheatergezelschap LOD dieper in het innerlijk landschap van onze dromen en herinneringen. Iedereen koestert en omarmt zo’n landschap. Landschappen uit het verleden die verwijzen naar een weidse zee of bossen in uitbundig groen. Maar het is net zo goed de zolder bij oma, een hoekje van de tuin of het stalletje van je grootvader. Een eerste landschap dat voor eens en voor altijd in je gedachten is verankerd.

In de voorstelling A Concert Called Landscape werpt de spraakmakende theatermaker Josse De Pauw scherpe vragen op, maar tegelijkertijd geeft hij er een stem aan. Aan het Pajottenland, de vulkanen van Mexico en zelfs het heelal. Want ook daar bepaalt het stalletje van je grootvader je blik.

Na het succes van An Old Monk -geïnspireerd op het werk van jazzlegende Thelonious Monk - beklimmen De Pauw en componist/pianist Kris Defoort opnieuw samen het podium. Defoort wordt vergezeld door zijn vaste muzikale kompanen, drummer Lander Gyselinck (Stuff.) en bassist Nicolas Thys (TaxiWars). Samen creëren ze een soundscape bij een fascinerend kijkspel: A Concert Called Landscape als een ingetogen jazzy ode aan het leven. 

In samenwerking met de Verkadefabriek.

Bekijk & luister