Prijs
€ 15.00
Korting
€ 7.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Genres Jazz / Pop
Een dubbelconcert met twee jonge, avontuurlijke Europese bandleiders waar de muzikale originaliteit van afdruipt: zangeres Lucia Cadotsch en pianist Elliot Galvin.
 
Lucia Cadotsch ‘Speak Low’
De Zwitserse Lucia Cadotsch leverde met Speak Low één van de mooiste jazzalbums van vorig jaar af. Haar muziek is zowel lyrisch en melancholisch als spannend en broeierig en laat zich met weinig anders vergelijken. Samen met de Zweedse muzikanten Petter Eldh (als contrabassist bekend van Marius Neset Quartet en Jameszoo) en Otis Sandsjö (tenorsaxofonist) brengt ze ongehoorde versies van bekende klassiekers. Met langzaam voortbewegende zangmelodieën, een stuwende bas en opzwepende, minimalistische saxofoonlijnen verplaatst dit trio nummers als Strange Fruit, Ain’t Got No of Slow Hot Wind naar een heel ander klankuniversum.
 
‘Onthoud de naam Lucia Cadotsch – daar ga je nog veel van horen.’ ***** The Guardian
 
‘Cadotsch interpreteert de canon van de jazzstandards zo ingenieus dat die liedjes volledig eigentijds klinken…haar zang heeft een heel eigen intensiteit. Haar toon is verraderlijk neutraal, maar ze raakt het hart van deze liedjes vanuit een andere hoek, met een welhaast klassieke puurheid van intonatie en een ritmische sereniteit’ **** Downbeat
 
 
Elliot Galvin Trio (UK)
Elliot Galvin is één van de rijzende sterren uit de bloeiende Britse jazzscene. Niet alleen maakt hij deel uit van de groep Dinosaur, ook met zijn eigen album The Influential Machine gooide hij dit jaar zeer hoge ogen: ‘visionary stuff’, zo omschreef de Evening Standard het album dat verscheen op het kwaliteitslabel Edition Records. Wat heet, moeiteloos creëert Galvin met zijn trio een eigen muzikale identiteit waarbij hij zich laat beïnvloeden door de meest uiteenlopende inspiratiebronnen, variërend van Keith Jarrett en Igor Stravinsky tot de Beatles en Deefhoof.
 
‘Heldere ideeën die briljant worden uitgevoerd’ **** The Guardian
 
In samenwerking met Verkadefabriek Jazz Factory
Programma
15.00 - 16.00 uur - Lucia Cadotsch 'Speak Low' (ZWI/ZWE)
16.30 - 17.30 uur - Elliot Galvin Trio (UK)
 
Lucia Cadotsch (vocalen), Petter Eldh (contrabas, Otis Sandsjö (tenorsaxofoon)
 
Elliot Galvin (piano, keyboard), Tom McCredie (contrabas), Corrie Dick (drums)

 

Bekijk & luister