Prijs
€ 28.00
  • Datum
    wo 4 nov. 2015
    Tijd
    20:00 - 22:45
    Uitverkocht

Zeven jaar met de duivel in conclaaf en rondhangen in de Tuin der Lusten. November Music wordt geopend met een spectaculair volbloeddrama. Het Middeleeuwse mirakelspel Mariken van Nieumeghen inspireerde het Haagse gezelschap Opera2Day tot het brengen van een nieuwe opera. Componiste Calliope Tsoupaki werd gevraagd de muziek hiervoor te schrijven.

In Mariken in de Tuin der Lusten  volgen we het kwetsbare meisje Mariken op haar zielsqueeste door een ongewisse, duistere wereld. Onderweg ontmoet ze de meest vreemde snuiters, van een drakerige tante tot een verleidelijke duivel. Ze stort zich in het stadse leven - haar Tuin der Lusten - maar komt uiteindelijk tot inkeer in een klooster.

De veeleisende rol van Mariken wordt vertolkt door de bekende actrice Hannah Hoekstra van Het Nationale Toneel. Zij won nog een Gouden Kalf voor haar rol in de film Hemel (2012) en speelde in APP en Hartenstraat. Hoekstra wordt vergezeld door een topcast met onder anderen vocalisten Harry van der Kamp, Jill Feldman, Julian Podger, Michael Chance, Truus te Selle en acteur Joop Keesmaat als verteller.

Componiste Calliope Tsoupaki baart opzien met muziektheater waarin ze emotionele thema’s en een exotische klankschoonheid niet schuwt, zoals Maria en de alom geprezen Sint Lukaspassie. Uitvoering is in vertrouwde handen van artists-in-residence het Asko Schönberg, geruggensteund door het Middeleeuwse muziekspecialisten Tetraktys Ensemble en Cappella Amsterdam. Het geheel staat onder leiding van dirigent Hernán Schvartzman.

Met een gratis inleiding om 19.00 uur door regisseur Serge van Veggel.

* De kaartverkoop voor deze voorstelling loopt via de kassa van Theater aan de Parade. De November Music kortingspassen zijn niet geldig voor Mariken in de Tuin der Lusten

Dit concert is een samenwerking tussen Theater aan de Parade, November Music en Stichting Jheronimus Bosch 500.

Lees meer

Mariken in der tuin der lusten is een productie van Opera2Day i.s.m.: 

Asko|Schönberg
Cappella Amsterdam
Het Nationale Toneel
Ensemble Tetraktys

Compositie: Calliope Tsoupaki
Muzikale leiding: Hernán Schvartzman
Regie: Serge van Veggel

Bekijk & luister