Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Locatie
Grote Kerk
  • Datum
    zo 15 nov. 2020
    Tijd
    15:00 - 16:00
    Uitverkocht

Mensen trekken en erkennen graag grenzen. Of het nu de anderhalvemetersamenleving is, de harde grenzen tussen verschillende landen of onze privacy-gevoelens. Het politieke debat spitst zich steeds weer toe op de sociale begrenzingen van klasse, ras en afkomst. Voor de muziektheatervoorstelling Grensvariaties is de bekende Nederlandse schrijver P.F. Thomése (Schaduwkind en Vaderliefde) gevraagd zeven nieuwe teksten op te stellen over ons obsessief handelen en denken over grenzen. In zijn teksten voert Thomése een bonte stoet aan figuren op en speelt hij met allerlei veronderstelde grenzen.

Thomése treedt als verteller op tijdens deze humorvolle voorstelling. Zo verhaalt hij over zijn eigen familie, Hugenoten die in de zeventiende eeuw vanuit Frankrijk vluchtten om in Nederland een thuishaven te vinden. In de nieuw gecomponeerde muziek zoekt componist Martijn Padding naar het speelse ritme en de spannende wisselwerking tussen klank en taal. Eerder werkten Padding en Thomése al succesvol samen aan de opera Laika (2014). ‘Ongelooflijk prachtige muziek’, oordeelde Het Parool destijds. ‘Padding is een tovenaar met onwaarschijnlijke klankkleuren.’

Ensemble-in-residence tijdens November Music 2020, het New European Ensemble,  onderstreept het intieme karakter van de voorstelling met een unieke kamerbezetting: fluit, klarinet, trompet, harp en altviool.

In samenwerking met Huis73 (voorheen Babel).

Programma

Martijn Padding & P.F. Thomése - Grensvariaties

New European Ensemble & P.F. Thom
ése

Bekijk & luister