Martin Fondse

Morningstar Cantata
Hedendaags gecomponeerd, Jazz

wo 09 november, 19:00-20:00

Grote Kerk
Martin Fondse

De orgelmuziek maakt een ware renaissance mee. Jonge en ervaren componisten kruipen weer achter het kerkorgel en laten zich overrompelen door de grootse klankpracht, lang aangehouden orgeldrones en majestueuze variaties. Dit jaar kreeg Componist des Vaderlands, Martin Fondse, een opdracht van het Bachfestival Dordrecht die hij met beide handen aannam. Hij mocht een werk schrijven voor het Bachorgel in de Grote Kerk van Dordrecht.

Martin Fondse is een ware, muzikale verbinder en duizendpoot. Naast componist en improvisator is Fondse ook een uiterst bekwaam arrangeur. Hij werkte al samen met Pat Metheny, George Duke, Terry Bozzio, Eric Vloeimans en popband Bauer. Vorig jaar stond hij nog op November Music met vocaal ensemble Silbersee. In 2017 won Fondse de Boy Edgar jazzprijs.

Voor zijn nieuwe compositie Morningstar Cantata gaat Fondse uit van het gedachtegoed van Bach, waarbij er volop ruimte is voor improvisatie en de fantasie van het moment.  Fondse heeft een sterrenensemble gerekruteerd voor zijn nieuwste creatie. Fondse bespeelt zelf het orgel en keyboards. Hij wordt bijgestaan door zangeres Anna Serierse, cellist Jörg Brinkmann, klarinettist Claudio Puntin en Vera van der Bie op viool en zingende zaag.

In samenwerking met het Bachfestival Dordrecht

Programma

Martin Fondse - Morningstar Cantata 

Martin Fondse – orgel
Anna Serierse – zang
Vera van der Bie – viool
Jӧrg Brinkmann – cello
Claudio Puntin – klarinet, basklarinet
 

Tickets en tijden

wo 09 november 2022

19:00 - 20:00

Grote Kerk

Koop Tickets

Martin Fondse & Margriet Sjoerdsma - Tomorrow Eyes

10665