Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 5.00
Korting
€ 2.50
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Cabaretfirma
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
De Nederlandse pedal-steelgitarist en klankkunstenaar Mathijs Leeuwis is verzot op wielrennen. Tijdens November Music 2018 baarde hij al op zien met zijn muziekvoorstelling Galibier, gewijd aan de fameuze, pittig te beklimmen Alpenreus. In het kader van de wielerronde Vuelta 2020 en de verwachte doorkomst in Den Bosch schreef Leeuwis een nieuw werk. De Bossche Vuelta-etappe vond helaas niet plaats, maar Leeuwis nieuwste opus komt nu wel tot klinken op de slotdag van de Vuelta 2020.
 
Via de datasets van het gps-systeem Strava kan de wielergek duizelingwekkende gegevens van wielrenners verzamelen. Zo ook Leeuwis. Zijn compositie The Strava Project is opgebouwd uit gegevens van Strava die eerder zijn verzameld bij wielrenners (profs, amateurs, liefhebbers) die (een gedeelte) van de Vuelta-etappe van ’s-Hertogenbosch naar Utrecht hebben gefietst. Van iedere deelnemende fietser wordt zijn/haar snelheid, afstand, hartslag en cadans in een gloednieuw muziekstuk omgezet.
 
De muziek uitgevoerd door Mathijs Leeuwis op de pedal-steel gitaar en tape-loops samen met  fluitist Eduardo Gaspar Polo Baader en wordt geïllustreerd met live projecties via overhead-projectoren door Janine Hendriks.
 
Met dank aan de La Vuelta Holanda.
Programma

Mathijs Leeuwis - The Strava Project *

* Compositieopdracht November Music

Bekijk & luister