Genres Jazz / New world music / Pop

Het geheugen speelt mooie spelletjes met onze werkelijkheid. Wat blijft hangen na een gebeurtenis en ervaren we hetzelfde? Muziek kan ons geheugen kietelen en doen ontwaken. De Noorse bassist en componist Mats Eilertsen weet heden en verleden te verweven in zijn nieuwste project Memorabilia.

Eilertsen is één van de meest gevraagde jazzbassisten van Scandinavië en werkte samen met uiteenlopende musici als Ernst Reijseger, Nils Økland, Eirik Hegdal, Arve Henriksen en Iain Ballamy. Nu gaat hij in zee met het vermaarde Noorse vocale trio Mediaeval dat gespecialiseerd is in Middeleeuwse meerstemmige muziek, maar ook uitstapjes maakt naar modern werk van Gavin Bryars en Ivan Moody.

Mats Eilertsen Trio - waarin ook pianist Harmen Fraanje en slagwerker Thomas Strønen zitting hebben - brengt samen met de dames van Mediaeval een innige ode aan de spirituele dichtkunst van de Noorse schrijver Tor Ulven en de eeuwensplijtende schoonheid van Middeleeuwse missen. Deze poëtische hoogmis van Eilertsen laat heden en verleden op magische wijze samenkomen in een samengaan van jazz, kamermuziek, Noorse folk en meerstemmige zang. 

 
Mats Eilertsen (contrabas, composities), Harmen Fraanje (piano), Thomas Strønen (drums), Anna Maria Frimann Henriksen (vocals), Jorunn Lovise Husan (vocals), Linn Andrea Fuglseth (vocals)
Bekijk & luister