Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Hofzaal
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  11:30 - 12:00
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  12:30 - 13:00
  Koop ticket
Dit concert past in onze serie waarbij we het publiek graag kennis willen laten maken met nieuwe muziek voor niet-alledaagse instrumenten. Zo zijn in de afgelopen jaren onder meer de ondes martenot, sheng, contrabas en basklarinet aan bod gekomen en dit maal de panfluit. Altijd spannend om te horen hoe nieuw werk uitpakt op instrumenten die we vooral uit de volksmuziek kennen.
 
Matthijs Koene wordt internationaal gezien als een van de meest vooraanstaande panfluitisten van zijn tijd. Zijn visie en speelwijze hebben de technische mogelijkheden en expressie van de panfluit vergroot. Hij weet menig componist te overtuigen om een werk voor panfluit te schrijven. Tot op heden zijn meer dan tweehonderd composities voor Koene geschreven, veelal aan hem opgedragen. Componisten als Theo Loevendie, Daan Manneke, Guus Janssen, Klaas de Vries, Chiel Meijering, Fabio Nieder, Martijn Padding en Klas Torstensson hebben al voor hem geschreven.
 
Tijdens de Kunstmuziekroute brengt Koene een gevarieerd panfluitrecital met composities van onder anderen Calliope Tsoupaki en Steve Reich. Van Reich klinkt zijn saxofoonklassieker Reed Phase (1966) in een unieke bewerking voor panfluit en elektronica. Hoofdmoot van het programma wordt gevormd door twee recente werken van festivalcomponist Calliope Tsoupaki. Zo klinkt het gloednieuwe werk Song for Life and Death. Daarnaast is er een cadens-gedeelte te horen uit het werk Salto di Saffo. Een werk van Tsoupaki dat Matthijs Koene samen met blokfluitist Erik Bosgraaf en het Radio Filharmonisch Orkest vorig jaar in première bracht bij de NTR ZaterdagMatinee. Met Erik Bosgraaf als speciale gast.

Evenals vorig jaar krijgt ook nu een student van de AMPA-compositieleiding en leerling van Anthony Fiumara de kans een kort nieuw werk te schrijven voor een solo instrument. Dit maal is dat componist Bruno Culotti (Peru) die een nieuwe compositie toevoegt aan het panfluit repertoire.
 
 
Programma

Calliope Tsoupaki - Song for Life and Death
Calliope Tsoupaki - Salto di Saffo (met Erik Bosgraaf)
Steve Reich - Reed Phase
Bruno Culotti - Danzas Chiriguanas

Matthijs Koene - panfluit

Bekijk & luister