Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Pleitzaal
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  13:30 - 14:00
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  14:30 - 15:00
  Koop ticket

Nieuw Amsterdams Peil brengt een programma met een tweetal werken van componist Michel van der Aa met wie violist Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis al jaren nauw samenwerken. Michel van de Aa behoort op dit moment tot een van de meest gerenommeerde en gelouterde Nederlandse componisten.

In het driedelige For the time being put Van der Aa inspiratie uit gedichten van de Schotse Carol Ann Duffy. In 2009 werd Duffy uitgeroepen tot Poet Laureate of the United Kingdom, als eerste vrouw en lesbienne ooit. Voor de uitvoering van deze intens poëtische cyclus krijgen Hulst en Bouwhuis gezelschap van sopraan Bernadeta Astari en contrabassist Dario Calderone. 

Daarnaast brengt Bouwhuis de indrukwekkende pianoperformance Transit van Michel van der Aa. In dit werk koppelt Van der Aa zijn pianocompositie Just Before aan zijn film Passage uit 2002. Het fysieke en theatrale pianowerk kent zowel lyrische momenten als ostinato's die de roffel van een specht lijken te evenaren. In de performance Transit gaan de actuele bewegingen van de pianist een wonderlijke interactie aan met de bewegingen van de filmacteur op het scherm, Helemaal volgens Van der Aa-recept die natuurlijk ook bij het concert aanwezig is.

 

Programma

Michel van der Aa - For the time being

Heleen Hulst - viool
Gerard Bouwhuis - piano
Bernadeta Astari - sopraan
Dario Calderone - contrabas

Michel van der Aa - Transit

Gerard Bouwhuis - piano


Programmatoelichting

 

Bekijk & luister