Tijdens Moodz hoor je bands die de randen van de popmuziek opzoeken. Niet de voorspelbare coupletjes en refreintjes, maar avontuurlijke sounds en onverwachte rafelranden in combinatie met pakkende melodieën, opzwepende grooves en energieke beats. MET EEN KAARTJE HEB JE TOEGANG TOT ALLE ONDERSTAANDE CONCERTEN.
 

Anna Meredith (Willem Twee Poppodium)

'De compositiekracht van Meredith openbaart zich al snel: bij steeds verrassende ritmen en complexe melodieuze structuren weet zij toch haar kalmte te bewaren. De songs zijn toegankelijk en soms zo fris als indiepop bij een zomerse picknick. Dat maakt de muziek van Meredith uniek' (****) de Volkskrant

Componisten schrikken niet meer terug voor kruisbestuivingen tussen pop, dance, minimal en klassiek. Eén van de lichtende voorbeelden is de Schotse componiste Anna Meredith. De gerenommeerde popwebsite Pitchfork omschreef haar als ‘een van de meest vernieuwende geesten binnen de Britse moderne muziek.’ Haar muziek is een opzwepende mix van elementen uit de minimal music, pop, filmmuziek en dance. ‘Alsof je Steve Reich in de blender gooit met Björk en PJ Harvey,’ aldus VPRO’s 3voor12. Meredith en haar band voelen zich net zo goed thuis op klassieke concertpodia als in poptempels. Haar grote doorbraak was het trendsettende crossover-album Varmints uit 2016. Concerten van Anna Meredith zijn een intense, fysieke belevenis en maakten al veel indruk op festivals als Le Guess Who? en Rewire.

TaxiWars (Willem Twee Poppodium)
Vier jaar geleden gaf de Belgische band TaxiWars tijdens November Music een van de eerste optredens in Nederland: groovend, jazzy, rauw en met een enorme drive. Nu is de groep van zanger Tom Barman (dEUS), saxofonist Robin Verheyen, drummer Antoine Pierre en bassist Nicolas Thys terug met onder de arm het spiksplinternieuwe album Artificial Horizon. Written in Music: 'Tien songs en alle tien raak...hun beste album tot nu. Artificial Horizon is een muzikaal rijk album waar de band een fijn diverse sfeer en keur aan muzikale stijlen oppakt. Natuurlijk is de dEUS meesterhand van Barman in albumopener en eerste single Drop Shot te horen, maar wat past die geweldige track ongelooflijk fijn in het TaxiWars repertoire. Thys en Pierre vormen een heerlijk vloeiende ritmetandem, Verheyen vult aan met heerlijk los en kleurrijk spel. Barman is zijn eigen briljante zelf. 

DJ Gabriel Prokofiev & New European Ensemble (Verkadefabriek Clubzaal)
De liefde voor klassieke muziek, dj-kunsten en crossover komen samen in het oeuvre van Gabriel Prokofiev. Deze in Londen woonachtige Russische alleskunner is inderdaad het kleinkind van de grote Sergej. Maar Gabriel heeft zijn eigen muzikale pad geëffend waarbij hij als producer en componist ruim baan biedt aan kruisbestuivingen tussen neoklassiek, elektro, dance en vooruitstrevende hiphop. Speciaal voor November Music stelt Prokofiev een concert samen met New European Ensemble waarin hij zelf achter de draaitafels staat. Als basis voor zijn live mixes gebruikt hij het muzikale materiaal dat die avond gaat klinken. Inspiratie wordt geput uit Steve Reich’s Pulitzer Prize Double Sextet, het stuwende Decorrente van Magnus Lindberg, twee wereldpremières van de Italiaanse postminimalist Carlo Boccadoro en natuurlijk Prokofiev zelf.

BeraadGeslagen (Verkadefabriek Clubzaal)
BeraadGeslagen is het duo van drummer Lander Gyselinck (Stuff.) en toetsenist/zanger Fulco Ottervanger (De Beren Gieren). Een muzikale denktank met trommels, toetsen, teksten en toeters. Al tien jaar spelen ze samen op de meest onzichtbare plaatsen, maar zo nu en dan tonen ze zich aan de wereld met disco klassiekers die de markt nooit haalden. Zielroerend, groovy en onvoorspelbaar. Een beetje vreemd, maar ook onweerstaanbaar.

Perforator (Verkadefabriek Cabaretfirma)
Perforator is het energieke duo van hoboïste Marlies van Gangelen en elektronica-wizard Akim Moiseenkov. Het tweetal combineert elektronica, pop, minimal en eigentijds klassiek. Het nieuwe absurdistische programma Performania is als kijken naar een werk van Escher, intuïtief klopt het en tegelijkertijd klopt er niets van. De hobo versmelt met het decor, bewegingen worden muziek en een leger aan zelfgebouwde instrumenten, opgebouwd uit vernuftige live elektronica, komt tot leven. Perforator werkte eerder al samen met componisten als Nik Bärtsch, Daniel Wohl, Judd Greenstein, Julia Holter en Shara Nova.

Programma

Willem Twee Poppodium
21.00 - 22.00 uur - Anna Meredith (UK)
23.00 - 00.00 uur - TaxiWars (BE)

Verkadefabriek Clubzaal
20.00 - 21.00 uur - DJ Gabriel Prokofiev (UK) & New European Ensemble

22.00 - 23.00 uur - BeraadGeslagen (BE)

Verkadefabriek Cabaretfirma
22.00 - 22.45 uur - Perforator

 

Bekijk & luister