Prijs
€ 16.00
Korting
€ 8.00
Locatie
Verkadefabriek
Muziek prikkelt, pleziert, bekoort, beroert en betovert. Voor elke stemming is er wel een muzikale creatie te vinden. Tijdens de tweede editie van Moodz zoeken uitdagende en genrevrije muziekacts zonder plankenkoorts de randen van de pop op. Mood-muziek voor alle stemmingen: van vocaal trapezewerk tot elektronische beats en virtuoze saxofoonsolo’s. Met één kaartje kun je de hele avond een stemmingsvol parcours afleggen langs vier acts.
 
Jameszoo & Slagwerk Den Haag & Zapp4 ‘Inviting the producer’
Niemand die zo met exotische stemmingen en gevoelsstormen kan spelen als de Bossche producer en dj Jameszoo (Mitchel van Dinther). Zijn ster is pijlsnel gestegen en binnen de wereldwijde elektronische scene worden zijn grensverleggende creaties hogelijk gewaardeerd. ‘Naïeve computer jazz’ noemt Jameszoo zijn muziek liefkozend. Denk liever aan een magische mix van gevoelvolle jazz, speelse funk en maffe experimentele elektronica. Zijn debuutalbum Fool werd uitgebracht op het Amerikaanse platenlabel Brainfeeder van Flying Lotus. Nu gaat Jameszoo een samenwerking aan met het klassieke ensemble Slagwerk Den Haag dat al met coryfeeën als Steve Reich, Michael Gordon en Louis Andriessen in zee ging en Zapp4, het meest groovy strijkkwartet ter wereld.
 
Ties Mellema & Barry Jurjus
‘Ik doe niet aan stijlen, ik maak muziek’,aldus Ties Mellema, de Nederlandse saxofonist die zijn thuis heeft gevonden tussen de kieren van de bestaande genres.  Mellema speelt met slagwerker Barry Jurjus voornamelijk eigen werk voor saxofoon, slagwerk en elektronica. Na een periode van ernstige ziekte heeft Mellema zich als musicus opnieuw uitgevonden, Hij heeft zich daarbij laten beïnvloeden door elektronische muziek (drum-‘n-bass, hip-hop), jazz, minimal music en hedendaags klassiek. 
 
Mimesis
Zangeres Rianne Wilbers en multi-instrumentalist Jornt Duyx maken als duo  nummers op basis van improvisaties. Uitgangspunt zijn teksten die ze onafhankelijk van elkaar geschreven hebben. In haar beheersing laat Rianne Wilbers horen dat ze klassiek geschoold is, maar ze is niet bang om haar stem de vrije teugel te geven en zich ver buiten het beheerste geluid te begeven.  In de grillig verlopende zwerftochten van Mimesis wordt Wilbers bijgestaan door Jornt Duyx op bas, slagwerk, toetsen en allerhande elektronica.
Programma
19.00 - 19.30 uur: Ties Mellema & Barry Jurjus (Kleine Zaal)
19.45 - 20.30 uur: Jameszoo & Slagwerk Den Haag & Zapp4 (Clubzaal)
20.45 - 21.15 uur: Mimesis (Cabaret Firma)
 
Bekijk & luister