REMY.& the Analogue Robot Orchestra & gasten / Jameszoo / LIUN + The Science Fiction Band / Falkevik

Moodz
Soundscapes & Electronics, Pop, Jazz

vr 11 november, 20:00-23:45

Diverse locaties

REMY.& the Analogue Robot Orchestra & gasten / Jameszoo / LIUN + The Science Fiction Band  / Falkevik

Pop, elektronica, jazz, klassiek, rock, vocale acrobatiek en dance-invloeden; het komt allemaal voorbij tijdens de derde editie van Moodz dat plaatsvindt in diverse zalen in de Verkadefabriek en Willem Twee Poppodium.

REMY.& the Analogue Robot Orchestra & Marcel Veenendaal & Luwten & Kim Janssen
(Verkadefabriek Grote Zaal)
Tijdens November Music is de Nederlandse harpist en componist Remy van Kesteren of kortweg Remy. artist-in-residence. Met lef en avontuurzin kiest Remy. zijn eigen pad, daarbij vergezeld door spannende, genre-overstijgende ideeën en ruimdenkende medemusici. Eigentijds, uitdagend en onbevreesd is de reis die Remy. voor zichzelf en zijn publiek uitstippelt. Invloeden uit de pop, rock, postminimal en jazz sijpelen door in zijn eigen werk en tijdens zijn enerverende samenwerkingen.

Remy. blijft op ontdekkingsreis en verbaast iedere muziekliefhebber. Tijdens zijn avondvullende optreden in de Verkadefabriek laat Remy. al zijn invloedssferen samenkomen. Hij brengt een explosieve mix van pop, minimal music, neoklassiek, liedkunst en elektronica. Hij wordt versterkt door zijn unieke Analogue Robot Orchestra. Een spectaculair robotorkest waardoor hij steeds zijn eigen, flexibele ritmesectie tot zijn beschikking heeft. Daarnaast krijgt hij gezelschap van drie geweldige gastzangers, Marcel Veenendaal van DI-RECT, de Nederlandse indiepop-ster Luwten en de gedreven singer-songwriter Kim Janssen. Een avond die de harpmuziek naar andere dimensies zal katapulteren.
 

Jameszoo Blind Group 
(Verkadefabriek Clubzaal)
Grenzen en genres worden er ook geslecht door de Bossche trots, Jameszoo. Begin dit jaar bracht dj en producer Jameszoo (Mitchel van Dinther) zijn lang verwachte release Blind uit, op het Brainfeeder label. Een vooruitstrevende klankexpeditie op het grensvlak van jazz, elektro en avant-garde. Jameszoo weet onverwachte schoonheid te toveren uit minimale elektronica, zelf spelende piano’s en vrijzinnige jazz. Een album vol catchy melodieën, ontregelende passages, extatische ritmiek en spannende stiltes. ‘Jazz uit een verre toekomst’, schreef het Vlaamse Nieuwsblad. 

LIUN + the Science Fiction Band
(Willem Twee Poppodium)
De band met verreweg de kleurrijkste naam op het Moodz-affiche. Onder deze futuristische naam gaat het 10-koppige collectief schuil van de Zwitserse vocaliste Lucia Cadotsch en de Berlijnse componist Wanja Slavin (saxofoon, synthesizers). De groep maakt jazz synthpop van de toekomst. Duistere beats, duizelingwekkende synthesizerlagen en stevige hooks sleuren de luisteraar mee naar een andere wereld, waarbij de zwoele stem van Cadotsch als baken fungeert.

Falkevik 
(Verkadefabriek Kleine Zaal)
Uit Noorwegen komt het baanbrekende trio Falkevik over. Centraal staat het glasheldere, sprankelende stemgeluid van zangeres en pianist Julie Falkevik Tungevag. Het trio combineert de sfeervolle aquarelschetsen van de Noorse jazztraditie met moderne, elegante popmelodieën. Echte oorwurmmuziek die de luisteraar betovert met pakkende poplyriek, atmosferische elektronica en opzwepende, jazzy riffs. Jazzmuziek met een directe, emotionele impact, zoals we die kennen van jazztrio’s als GoGo Penguin en E.S.T. 
 

Programma en bezetting

20.00-21.15 uur, Verkadefabriek Grote Zaal
REMY.& the Analogue Robot Orchestra & Marcel Veenendaal & Luwten*

20.15-21.15 uur, Verkadefabriek Kleine Zaal
Falkevik

21.30-22.30 uur, Willem Twee Poppodium
LIUN + the Science Fiction Orchestra

22.45-23.45 uur, Verkadefabriek Clubzaal
Jameszoo Blind Group
 
* Let op: zaal gesloten na aanvang (!)

REMY.& the Analogue Robot Orchestra & Marcel Veenendaal & Luwten & Kim Janssen
Remy van Kesteren - harp, composities
Marcel Veenendaal - zang
Luwten - zang
Kim Janssen - zang

Jameszoo Blind Group
Jameszoo - elektronica, composities 
Niels Broos - keyboards 
Petter Eldh - bas 
Jamie Peet - drums

LIUN + the Science Fiction Band
Lucia Cadotsch - zang
Wanja Slavin - fluit, klarinet, saxofoon, synthesizer
Kati Brien - fluit, klarinet, altsaxofoon
Phillip Dornbusch - fluit, klarinet, tenorsaxofoon
Magnus Schriefl - trompet
Johannes Lauer - trombone
Shannon Barnett - trombone
Mark Pringle - piano 
Felix Henkelhausen - contras
Fabian Rösch - slagwerk

Falkevik
Julie Falkevik - piano 
Ellen Brekken - bas 
Marius Troan Hansen - slagwerk

Tickets en tijden

vr 11 november 2022

20:00 - 23:45

Diverse locaties

Koop Tickets

REMY.& the Analogue Robot Orchestra

Liun + The Science Fiction Band

Jameszoo - Bugatti