Talent moet je koesteren en de ruimte geven. De muziekmakers van de toekomst mogen gerust een extra zetje in de rug krijgen. Music Hub Brabant zet deze jonge musici en componisten in het zonnetje en geeft talentontwikkeling in de muziek een stevige plek binnen de Brabantse cultuursector. De Music Hub investeert in het muziektalent en is ontstaan uit een fusie van twee bestaande talentontwikkelingstracjecten: Proud of the South voor de popmuziek en New Arrivals voor de jazz en hedendaagse muziek.
 
Music Hub stelt zich graag voor en tijdens November Music kan de nieuwsgierige luisteraar zich een hele avond lang onderdompelen in een bonte parade aan veelbelovende toekomstmuziek. Jonge Brabantse muziekmakers die tijdens de Music Hub Night aantreden zijn zangeressen Sanne Rambags, Eva van Pelt, Rianne Wilbers, dj Albert van Abbe, synthesizerspecialist Julian Edwardes, baglama-bespeler Orkun Agir en pedal-steelgitarist Mathijs Leeuwis
Lees meer
 
Gedreven door nieuwsgierigheid gaat Duo Mimesis bestaande uit zangeres Rianne Wilbers en multi-instrumentalist Jornt Duyx op zoek naar dwarsverbindingen tussen uiteenlopende stijlen van funky bass grooves met ritmische zanglijnen naar synthesizer soundscapes met klassieke melodieën tot experimentele gekte. Met weinig restricties omarmen deze twee muziekpioniers een nieuw klankidioom in een speeltuin van geluid.
 
Julian Edwardes werkt voornamelijk met geraamtes en concepten die geconstrueerd zijn op modulaire synthesizer en laptop. Composities komen gedurende de uitvoering tot stand door te improviseren.
 
Eva van pelt gaat samen met een bassist / gitarist nieuw materiaal laten horen in een niet vooraf vastgelegde vorm. In lijn met haar onderzoek gaat ze tijdens de Music Hub Night een live situatie creëren waarbij het contact met het publiek input wordt voor muzikale keuzes. 
 
Een gemeenschappelijke liefde voor analoge elektronische muziek, organische soundscapes en tape-loops heeft gezorgd voor een intensieve samenwerking tussen Mathijn den Duijf en Mathijs Leeuwis. Ze ontwikkelende spelenderwijs een volledig analoge geluidsinstallatie, die continu aan verandering onderhevig is. Tape-loops, reguliere instrumenten, maar ook omgevingsgeluiden worden ter plekke tot nieuwe geluidslandschappen gesmeed. Nooit hetzelfde, altijd op het scherpst van de snede. Tevens concerten op dinsdag 5 en woensdag 6 november.
 
Zangeres Sanne Rambags geeft een improvisatie concert met beeldend kunstenaar Anneke Haans. Sanne improviseert met stem en kleine percussie instrumenten, Anneke tekent op de grond met vellen papier en het materiaal om haar heen. De improvisaties met stem zijn het uitgangspunt voor de beelden. 
 
Componist en baglama speler Orkun Agir speelt een akoestische set met de cellist Atakan Caliskan eigen werk en bewerkingen van Anatolische muziek.
 
Albert van Abbe speelt zijn allernieuwste impro elektronica set.
Programma

19.00 - 19.30 uur: Rianne Wilbers (Clubzaal)
19.30 - 20.00 uur: Sanne Rambags (Kleine Zaal)
20.00 - 20.30 uur: Julian Edwardes (Clubzaal)
20.30 - 21.00 uur: Orkun Agir (Kleine Zaal)
21.00 - 21.30 uur: Mathijs Leeuws (Matzer)
21.30 - 22.00 uur: Eva van Pelt (Clubzaal)
22.00 - 22.30 uur: Albert van Abbe (Kleine Zaal)
 

Bekijk & luister