De tweede editie van de Music Hub Night waar de zes talenten van de Music Hub Brabant zich laten horen in korte en verrassende optredens. Een bonte parade aan veelbelovende toekomstmuziek.

19.00 – 19.30 uur: Duo Omninaut
Het duo Omninaut, bestaande uit Arvid Jense en Marie Caye, is opgericht in 2017 in Eindhoven. Met een voorliefde voor kunst en technologie werken zij sinds 2015 als design duo samen en treden sinds 2017 op met hun elektronica act. De muziek van Omninaut is een act waarin ze spoken word, elektronische muziek en geluidsimprovisatie combineren.

19.30 – 20.00 uur: Jornt Duyx
Multi-instrumentalist Jornt Duyx speelt een solo-set getiteld Latent Space met zijn zes-snarige bas, elektronica & live visuals. Een geïmproviseerd onderzoek naar de ruimtes en overgangen tussen verschillende gedefinieerde eigen composities, zowel in geluid als in beeld.

20.00 – 20.30 uur: Claire Adams
Claire Adams is zangeres en violiste. Deze twee combineert ze in muziekconcepten waarbij maatschappelijke thema’s een grote rol spelen. Ze speelt nieuw werk getiteld RE: Winterreise voor de combinatie van zang en viool van de componist Jesús Castaner. Het is een liedcyclus van vier liederen. Het thema van interne conflicten staat centraal. Hij heeft zich daarvoor laten inspireren door het Liedcyclus Winterreise, maar dan door de perspectief van de vrouw en heeft gebruik gemaakt van gedichten van Agustín Fernández Mallo.

20.30 – 21.00 uur: Sjoerd van Eijck & Thomas van Geelen
Sjoerd van Eijck is een pianist, componist en docent uit Breda. De afgelopen jaren ontwikkelde hij zich op lyrisch en avontuurlijke vlak. Dit staat centraal in zijn spel als in zijn composities. Hij staat bekend vanwege zijn opvallend mooie toucher en warme sound. Een van zijn projecten momenteel is onder andere zijn kwartet OAK en het ensemble Mudita. Tijdens de Music Hub Night speelt hij samen met cellist Thomas van Geelen.

21.00 – 21.30 uur: Sarah Neutkens & Nederlands Saxofoon Octet
Sarah Neutkens is componist, pianist, model en kunstenares. Ze maakt minimalistische, hedendaagse muziek die ze via haar eigen label uitgeeft. Ze laat haar stuk September uitvoeren door vier leden van het Nederlands Saxofoon Octet. Het stuk, geïnspireerd op de intrede van de vroege herfst en de melancholie van de nazomer, bestaat uit vier delen met elk een ander karakter.

21.30 – 22.00 uur: Yuri Rhodenborgh & Angelo Boltini
Gitarist Yuri Rhodenborgh volgde een bachelor aan Fontys Conservatorium in Tilburg. Sinds ruim drie jaar woont en werkt hij in Rotterdam, waar hij als gitarist in diverse bands speelt. Als ‘special guest’ nodigt hij de multi-instrumentalist Angelo Boltini uit die zal zorgen voor alles van geprogrammeerde drums tot synthesizers. Van een intiem duo-gevoel tot bijna orkestraal geweld. De stukken die hij schrijft hebben iets weg van Radiohead, Dirty Projectors en St Vincent met een duidelijke knipoog naar de jazz, de instrumentale liefde van Yuri.

Programma

19.00 – 19.30 uur: Duo Omninaut (kleine zaal VF)

19.30 – 20.00 uur: Jornt Duyx (clubzaal VF)

20.00 – 20.30 uur: Claire Adams (kleine zaal VF)

20.30 – 21.00 uur: Sjoerd van Eijck (clubzaal VF)

21.00 – 21.30 uur: Sarah Neutkens (kleine zaal VF)

21.30 – 22.00 uur: Yuri Rhodenborgh (clubzaal VF)

Bekijk & luister