Arthema String Quartet

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd
Claraklooster
Arthema String Quartet

Het in 2017 opgerichte Arthema String Quartet rukt in ijltempo naar voren in de gelederen van de Nederlandse strijkkwartetten. De uit Noorwegen, Portugal, Spanje en Nederland afkomstige violisten en cellist hebben een en al ambitie en brengen tijdens November Music een programma met louter recent en spiksplinternieuw werk. Ze gaven al optredens in het Muziekgebouw Eindhoven, Concertzaal Tilburg en Concertgebouw Amsterdam. In 2018 wonnen ze de publieksprijs tijdens de Willem Twee kamermuziekcompetitie in Den Bosch. Het viertal werkte samen met componist Anthony Fiumara en acteur Roan ten Cate. Nu voor de eerste maal op November Music te horen.

Tijdens de Muziekroute speelt Arthema muziek van Aftab Darvishi, Egidija Medeksaite, Nikolaï Clavier en Anthony Fiumara. Bijzonder wordt de wereldpremière van de jonge Spaanse componist Ximo Tarín Micó. Op gedenkwaardige wijze weet Micó de duisternis op te roepen voor zijn allereerste strijkkwartet Tenebrae factae sunt. Als spiritueel toetje speelt Arthema het wonderschone Drop After Drop van Maxim Shalygin, gecomponeerd in opdracht van de Festival for Compassions naar aanleiding van de oorlog in de Oekraïne. Een aantal van de kwartetten wordt tijdens de voorstelling gecombineerd met speciaal vervaardigde filmwerken.

Programma

Set 1 (15.00 uur)
Aftab Darvishi - Daughters of Sol   
Maxim Shalygin - Drop After Drop
Egidija Medeksaite - Megh Malhar
Nikolaï Clavier - Colour of a Goodbye

Set 2 (16.30 uur)
Anthony Fiumara - I dreamed in the Cities at Night
Ximo Tarín Micó - String Quartet No. 1 ''Tenebrae factae sunt''  (Wereldpremière)

Arthema String Quartet
Eduardo Diez Garcia - viool
Gabriela Torres Viola - viool
Nikolaï Clavier - altviool
Floor Bakker - cello

zo 05 november 2023

15:00 - 15:30

Claraklooster

Tickets MuziekRoute

16:30 - 17:00

Claraklooster

Tickets MuziekRoute

Maxim Shalygin - Drop After Drop

Over de MuziekRoute

Dit concert maakt deel uit van de MuziekRoute. Op diverse locaties in de Bossche binnenstad vinden deze middag zo’n 20 (kortere) concerten plaats waarbij je zelf je programma samenstelt.
 

Meer over de MuziekRoute