Celia Swart

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd
Theater Artemis Benedenzaal
Celia Swart

Celia Swart geldt als een van de veelbelovendste jonge Nederlandse componisten van dit moment. In haar multidisciplinaire werk graaft ze diep in de psyche van de musicus en maker. Celia Swart vertelt eigentijdse verhalen aan de hand van film, animaties, muziek en toneelbeeld. Voorop staat kleurrijke, harmonieuze muziek waarin Swart haar liefde voor beeldende muziek en minimalisme kwijt kan. Ze schreef al composities voor het Concertgebouworkest, het Residentie Orkest en Nieuw Ensemble.

In haar nieuwste multimediawerk The Mirror in my Room gaat ze een samenwerking aan met hoboïsten Arthur Klaassens en Vincent van Wijk. Tijdens de voorstelling gaat Klaassens in spanningsvolle dialoog met zijn eigen spiegelbeeld, gespeeld door hoboïst en tevens dubbelganger Vincent van Wijk. Het werk is een visueel en muzikaal verhaal over ambitie, autonomie en het erbij-horen. Swarts muziek weerspiegelt op intieme wijze de vervreemding tussen spiegelbeeld en werkelijkheid.

In samenwerking met Gaudeamus

Programma

Celia Swart – The Mirror in my room

Arthur Klaassens – hobo
Vincent van Wijk - hobo
 

Tijden

zo 05 november 2023

13:00 - 13:45

Theater Artemis Benedenzaal

Tickets MuziekRoute

15:00 - 15:45

Theater Artemis Benedenzaal

Tickets MuziekRoute

Over de MuziekRoute

Dit concert maakt deel uit van de MuziekRoute. Op diverse locaties in de Bossche binnenstad vinden deze middag zo’n 20 (kortere) concerten plaats waarbij je zelf je programma samenstelt.

 

Meer over de MuziekRoute