GEANNULEERD - Adriaan van Dis & Simon Burgers

MuziekRoute
Muziek & literatuur
Werkwarenhuis Benedenzaal
GEANNULEERD - Adriaan van Dis & Simon Burgers

TOT ONZE GROTE TELEURSTELLING IS DEZE VOORSTELLING GEANNULEERD. WEGENS PRIVE OMSTANDIGHEDEN KAN ADRIAAN VAN DIS NIET AANWEZIG ZIJN.

 

De Nederlandse sterauteur Adriaan van Dis en componist Simon Burgers slaan de handen ineen voor een indringende voorstelling over in nevel gehulde familietrauma’s. Hun muzikale vertelling Morfine bezingt de lotgevallen van een ik-persoon wiens leven ontwricht raakt na een noodlottige val tijdens het schaatsen. In het ziekenhuis bezorgen pijnstillers hem nachtelijke hallucinaties. Trauma’s uit het verleden zetten de achtervolging in. Zo komt de onlangs overleden vader bij hem spoken. Diens oorlogstrauma gaat op in de waanvoorstellingen van de hoofdpersoon. Eenmaal thuisgekomen uit het ziekenhuis blijkt zijn werkelijkheid definitief binnenstebuiten gekeerd.  Hoe ziet de toekomst er nu uit?

Adriaan van Dis neemt de rol van verteller op zich. Met zijn beheerste en bezielde dictie kan hij dat als geen ander. De Nederlandse componist Simon Burgers is verzot op de Nederlandse taal. In zijn live klankbeeld voor Morfine vormt de beklemmende sfeer van ziekenhuis en revalidatieoord een muzikale rode draad. Van zinsbegoochelende musique concrète tot dwarse walsjes en tango’s.

In de serre van de Verkadefabriek is tijdens het gehele festival het videowerk Juxtaposition te zien van Rainer Hensel met muziek van Simon Burgers uitgevoerd door harpiste Anneleen Schuitemaker.

Tijden

zo 05 november 2023

13:00 - 13:30

Geannuleerd

15:00 - 15:30

Geannuleerd

Over de MuziekRoute

Dit concert maakt deel uit van de MuziekRoute. Op diverse locaties in de Bossche binnenstad vinden deze middag zo’n 20 (kortere) concerten plaats waarbij je zelf je programma samenstelt.
 

Meer over de MuziekRoute