Bart van Dongen / Fie Schouten / Gonçalo Almeida

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd
Huis73 Bibliotheek
Bart van Dongen / Fie Schouten / Gonçalo Almeida

Sluit niets uit en wijs niets af. Onder dit motto zoekt componist en musicus Bart van Dongen steeds de verbinding tussen musici en stadsbewoners. Als stadscomponist van Den Bosch heeft Van Dongen al heel wat plannen ontplooid, zoals dit jaar nog de Aanhaak Fanfare voor Theaterfestival Boulevard waarbij iedere bezoeker creatieve ideeën voor een totaalpartituur kon aandragen. 

Tijdens de Muziekroute brengt Van Dongen een aantal van zijn maandstukken tot klinken. Elke maand wordt er een compositie geplaatst in De Bossche Omroep en op de site www.stadscomponist-sh.nl zodat ze voor iedereen toegankelijk zijn. Speciaal voor dit concert schrijft Van Dongen een compositie voor contrabas, basklarinet en harmonium. Van Dongen op harmonium krijgt gezelschap van de Portugees-Nederlandse contrabassist Gonçalo Almeida en basklarinettist Fie Schouten. Almeida en Schouten zijn twee rasechte specialisten op hun instrument en delen een liefde voor improviseren en eigentijdse muziek.

Programma

Bart van Dongen - maandcomposities

Bart van Dongen - harmonium
Fie Schouten - basklarinet
Gonçalo Almeida - contrabas

zo 05 november 2023

12:00 - 12:30

Huis73 Bibliotheek

Tickets MuziekRoute

13:30 - 14:00

Huis73 Bibliotheek

Tickets MuziekRoute

15:00 - 15:30

Huis73 Bibliotheek

Tickets MuziekRoute

Over de MuziekRoute

Dit concert maakt deel uit van de MuziekRoute. Op diverse locaties in de Bossche binnenstad vinden deze middag zo’n 20 (kortere) concerten plaats waarbij je zelf je programma samenstelt.

Meer over de MuziekRoute