Juho Myllylä

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd
Theater Artemis Bovenzaal
Juho Myllylä

Nieuwe noten voor de blokfluit. Het soms zo veronachtzaamde instrumentje kan de mooiste klankkleuren en klankeffecten oproepen. Eigentijdse componisten ontdekken meer en meer de ongekende mogelijkheden van de blokfluit. Een absolute expert is de Finse blokfluitist Juho Myllylä. In het kader van het Nieuwe Noten project hebben de drie deelnemende festivals - November Music, Gaudeamus en het Grachtenfestival- Myllylä uitgenodigd voor een rijkgeschakeerd recital.

Jonge componisten werd gevraagd om nieuw werk voor de buitengewone blokfluit te schrijven. Op het programma van Myllylä staan nieuwe blokfluitcomposities van A. Crespo Barba, Hildur Elísa Jónsdóttir, Raivis Misjuns en Ernst Spyckerelle. For Juho Myllylä van Adrián Crespo Barba combineert bas(set)blokfluit met sinusgolven die getriggerd worden door de fluit. Ook in Marsyas van Ernst Spyckerelle gaat Myllylä een dialoog (of wedstrijd?) aan met elektronica, terwijl Raivis Misjuns circulaire ademhaling gebruikt voor een continu, trance-achtig geluid. Verder een nieuw werk in vier delen van Hildur Elísa Jónsdóttir.

Juho Myllylä studeerde blokfluit aan het Amsterdamse conservatorium bij Jorge Isaac, en werkt onder meer met The Royal Wind Music en Ensemble Gamut!. Hij streeft naar een open-minded muzikantschap en laat zich niet tegenhouden door grenzen en kaders. Zo is hij ook actief als rockmuzikant en gitarist-singer-songwriter bij de progressieve alternatieve rockband Burntfield.

In samenwerking met Gaudeamus en het Grachtenfestival.

Programma

A. Crespo Barba: Waves (For Juho Myllylä)
Hildur Elísa Jónsdóttir: her immeasurable soul
Raivis Misjuns: Herder’s Herd
Ernst Spyckerelle: Marsyas

Juho Myllylä – blokfluit en elektronica *

*Compositieopdracht November Music, Gaudeamus en Grachtenfestival.

zo 05 november 2023

12:00 - 12:30

Theater Artemis Bovenzaal

Tickets MuziekRoute

14:00 - 14:30

Theater Artemis Bovenzaal

Tickets MuziekRoute

16:00 - 16:30

Theater Artemis Bovenzaal

Tickets MuziekRoute

Over de MuziekRoute

Dit concert maakt deel uit van de MuziekRoute. Op diverse locaties in de Bossche binnenstad vinden deze middag zo’n 20 (kortere) concerten plaats waarbij je zelf je programma samenstelt.
 

Meer over de MuziekRoute