Duo Mader / Papandreopoulos

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd
Huis73 Pleitzaal
Duo Mader / Papandreopoulos

Horror die onder de huid kruipt. In de verhalenbundel Nachtstücke (1817) liet schrijver E.T.A. Hoffmann Europese lezers voor het eerst flink griezelen. Eén van zijn bekendste spookverhalen is Der Sandmann over een gruwelijk wezen dat ’s nachts de ogen van kinderen stal. Het duo van saxofonist Andreas Mader en pianist Christos Papandreopoulos nemen Hoffmanns tijdloze horrorverhaal als basis voor een sinistere concertmiddag. Ze vroegen vier componisten om nieuw werk voor ze te schrijven, waarbij de sfeervolle vertellingen van Hoffmann door hun gedachten moesten spoken.

Er klinken premières van Bianca Bongers (Nederland), Nuno Lobo (Portugal), Judit Varga (Hongarije) en Gerald Resch (Oostenrijk). Beeldend kunstenaars Maxime Weinmann en Robin Beer van Fly Theatre maken live projecties waarbij ze een spel van licht en schaduw creëren waarin de ruimte en de performers worden opgeslokt. Het duo Mader/Papandreopoulos was een van de finalisten van de Dutch Classical Talent 2022 en speelde al op festivals als Wonderfeel en Oranjewoud.

Der Sandmann is een co-productie van Duo Mader/Papandreopoulos, Gaudeamus en Mierscher Kulturhaus (LUX) en kwam tot stand met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Bundesministerium für Kunst und Kultur.

In samenwerking met Gaudeamus.

Programma

Gerald Resch - Doubles
Judit Varga - Nachtstücke 
Nuno Lobo - Aus dem oden Haus kam die Hexadactylhand
Bianca Bongers - Bis die Sonne aufgeht…

Andreas Mader - saxofoon
Christos Papandreopoulos - piano
Robin Beer - regie
Maxime Weinmann - performance

 

zo 05 november 2023

14:00 - 14:45

Huis73 Pleitzaal

Tickets MuziekRoute

16:00 - 16:45

Huis73 Pleitzaal

Tickets MuziekRoute

Over de MuziekRoute

Dit concert maakt deel uit van de MuziekRoute. Op diverse locaties in de Bossche binnenstad vinden deze middag zo’n 20 (kortere) concerten plaats waarbij je zelf je programma samenstelt.
 

Meer over de MuziekRoute