Jelmer de Moed & Elisabeth Hetherington

MuziekRoute
Hedendaags gecomponeerd, Muziek & beeld
Circus Kapel
Jelmer de Moed & Elisabeth Hetherington

Een wonderlijk schaduwspel tussen tekst en melodie, en vocale acrobatiek en virtuoze klarinetkunst. De Nederlandse klarinettist Jelmer de Moed marcheert met leeuwenmoed door de strijdvelden van de eigentijdse muziek. In 2022 was hij nog finalist van het Dutch Classical Talent. Samen met de Canadees-Nederlandse sopraan Elisabeth Hetherington speurt hij naar het schaduwspel in muziek, de ruimte en film. Hetherington wordt zowel in barokkringen als in het eigentijdse-muziekcircuit geroemd om haar wonderschone, kristalheldere timbre. Met haar duo Serenissima stond ze al op Festival Oude Muziek en het Ravenna Festival. Bovendien stort Hetherington zich met enorme flair op modern muziektheater.

Schaduwspel is de eerste productie van Jelmer de Moeds recent opgerichte Studio De Moed, waarin hij makers uit verschillende disciplines samenbrengt met het doel de klassieke concertpraktijk te vernieuwen. De unieke combinatie klarinet en sopraan prikkelden componisten Amarante Nat en Nuno Lobo om het duo op gloednieuw werk te trakteren. Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington treden op in de sfeervolle Circuskapel een nieuwe locatie die voor de eerste keer is toegevoegd aan de MuziekRoute.

Aansluitend aan de performance kun je de installatie-versie van Schaduwspel beleven (duur ongeveer 15 minuten).

Programma

Amarante Nat – nieuw werk
Nuno Lobo – nieuw werk

Jelmer de Moed - klarinet en concept
Elisabeth Hetherington – sopraan

Peter Leung - eindregie
Naida Amorim - scenografie
Boris Peters - cinematografie
Dario Giustarini - techniek

Tijden

zo 05 november 2023

14:15 - 14:45

Circus Kapel

Tickets MuziekRoute

15:00 - 15:30

Circus Kapel

Tickets MuziekRoute

15:45 - 16:15

Circus Kapel

Tickets MuziekRoute

16:30 - 17:00

Circus Kapel

Tickets MuziekRoute

Schaduwspel - teaser

Schaduwspel - teaser #2

Over de MuziekRoute
Dit concert maakt deel uit van de MuziekRoute. Op diverse locaties in de Bossche binnenstad vinden deze middag zo’n 20 (kortere) concerten plaats waarbij je zelf je programma samenstelt.

 

Meer over de MuziekRoute