Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 5.00
Korting
€ 2.50
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Pleitzaal
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
De 38-jarige componist Maarten Buyl is een van de rijzende sterren binnen het Belgische muzieklandschap. Buyls composities werden al uitgevoerd door Goeyvaerts trio, Vlaams Radio Orkest, ChampdAction en Quatuor Danel. Tot en met 2021 is Buyl artist-in-residence van ChampdAction. In samenwerking met dit in eigentijdse muziek gespecialiseerde ensemble en de soliste, sopraan Naomi Beeldens, realiseerde Buyl nu de voorstelling Cascade.
 
In zijn Cascade voor stem en elektronica verwijst Buyl naar het proces van transformatie en maskering dat ontstaat door het opeenvolgend doorgeven van informatie. Buyl heeft een hele database van klanken verzameld, variërend van locatie- tot studio-opnames, die hij kan afstemmen op het unieke vocale profiel van de soliste. Beeldens realiseert simultaan door de directe beluistering en in reactie op een audioscore een parallelle interpretatie. Zo ontstaat een zinsbegoochelend, virtueel klanklandschap met in de hoofdrol het veelzijdige stemgeluid van de zangeres. Beeldens zong al in diverse producties met dirigent Philippe Herreweghe en Frank Agsteribbe en werkt graag samen met hedendaagse componisten als Annelies Van Parys, Szymon Brzoska en Jan Van Outryve.
 
In samenwerking met Transit Festival Leuven (B).
Programma
Maarten Buyl - Cascade
 
Naomi Beeldens (zang) & ChampdAction
Bekijk & luister