Genres Pop

Een van de grote ontdekkingen van November Music 2013 komt terug naar het festival met een gloednieuw werk. Twee jaar geleden deed de Deense componist Niels Rønsholdt iedereen versteld staan met zijn aangrijpende liederencyclus Me Quitte. Een jonge componist die de goudeerlijke kracht van pure vocale popmuziek weet te combineren met gekruide eigentijdse muziekideeën.

In zijn nieuwste liederencyclus Songs of Doubt gaat hij nog meer de diepte in. Het werk, een productie van Intro Maastricht, is geschreven voor het koor Studium Chorale, ondes-martenot specialist Nathalie Forget en zanger Roderik Povel. Een liederencyclus over alle belangrijke besluiten in ons leven. Voor- en nadelen, herinneringen en toekomstdromen worden zorgvuldig afgewogen. De twijfel maakt zich van ons meester, maar een besluit moet uiteindelijk vallen.

In deze nieuwe cyclus van ‘kleine eenvoudige liederen’ - zoals de componist het omschrijft - kijken we voortdurend vooruit en achteruit, laverend tussen verleden en toekomst met alle ruimte voor levenstwijfel.

Rønsholdt werkte eerder samen ensemble Scenatet, Royal Opera House Londen en 3Legged Dog in New York.

I.s.m. Intro Maastricht

Bekijk & luister