Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Big Brother is watching you. Two Plus Two Equals Five. De beklemming van George Orwell’s visionaire roman 1984 is meer dan ooit voelbaar. Thema’s als overheidscontrole, cameratoezicht, autoritair populisme en privacy-schending zijn nog altijd aan de orde van de dag. New European Ensemble uit Den Haag heeft een spectaculaire concertperformance rondom Orwells fameuze boek gecreëerd. Film, liveperformance en muziek komen samen in de voorstelling 1984
 
Na hun succesvolle film is er nu een zinderende, avondvullende voorstelling. Bijzonder is de exclusieve medewerking van de beroemde klokkenluider Edward Snowden. Op film zal hij de avond inleiden. Snowden kreeg wereldbekendheid door zijn onthullingen over de Amerikaanse NSA en de mate waarin de communicatie van gewone burgers wordt onderschept en afgeluisterd.
 
De muziek voor 1984 is geschreven door de Estse componist, violist en dirigent Mihkel Kerem. Een toondichter die met zwier de klassieke tonale klanktaal nieuw leven inblaast. Op zijn naam staan al ruim honderdzestig werken waaronder zes symfonieën en tien strijkkwartetten. In zijn nieuwste werk 1984 is naast het New European Ensemble een hoofdrol weggelegd voor acteur en voormalig volksvertegenwoordiger Boris van der Ham. Met verve bijt hij zich vast in de rol van manipulerend despoot. Bovendien maakt regisseur Gijs Besseling filmopnames met het New European Ensemble waarin scènes uit het visionaire verhaal op verrassende wijze tot leven komen.
Lees meer

Credits 1984

George Orwell - tekst
Gijs Besseling - film
Emlyn Stam - regie
Boris van der Ham - acteur
Edward Snowden - presentatie
Mihkel Kerem - compositie en directie
Willem Stam - cello 
New European Ensemble - ensemble

Programma

1984

Mihkel Kerem - compositie
George Orwell - tekst

New European Ensemble o.l.v. Mihkel Kerem
Willem Stam - cello
Boris van der Ham - acteur
Michael Snowden - presentatie

Bekijk & luister