Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00 / 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal
Genres Jazz / Minimal music

Een speciaal programma rondom Nik Bärtsch, de Zwitserse componist en pianist die de laatste decennia een heel eigen klankuniversum wist te creëren met zijn combinatie van groovende ritmes en minimal music. Muziek die langzaam voortkruipt en stapje voor stapje intenser wordt alvorens uit te barsten in een climax. Tijdens deze avond is Bärtsch voor het eerst in Nederland te horen met Mobile Extended, ofwel zijn vaste kwartet aangevuld met strijkers. Eerder dit jaar verscheen op ECM Records het album Continuum in deze bezetting. Zelf omschrijft Bärtsch de muziek als 'ritual groove music'.

De avond begint echter met een unieke gelegenheidscombinatie waarbij Nik Bärtsch het podium op stapt met de Nederlandse groep TEMKO. Dit kwartet staat sinds 2013 op de Nederlandse podia met een heel eigen combinatie waarbij inspiratie wordt geput uit kamermuziek, minimal music en polyritmische rock. Dit jaar verschijnt het debuutalbum van TEMKO. De groep reisde eerder al naar Zwitserland om daar te werken met Nik Bärtsch. Tijdens November Music brengen TEMKO en Nik Bärtsch Drøne van Rogier Telderman en Modul 35 van de Zwitserse meester zelf.

'Continuum is a sonic sculpture; contour and form are always paramount. You can relax to the album's low-key, subliminal music, but best keep your eyes wide open, as this is an album of edgy beauty' (****) Downbeat

'Bovenal bevat de muziek van Mobile een nog grotere diversiteit wat betreft het gebruik van tempo's, context, (poly)ritmes, melodieën en contrapunt' (****1/2) AllAboutJazz.

 

Lees meer

Bezetting Mobile:

Nik Bärtsch - prepared piano, percussie
Sha - basklarinet, altsax
Kaspar Rast - drums
Nicolas Stocker - percussie
tba - strijkerssectie


Bezetting TEMKO:

Aart Strootman - gitaar
Rogier Telderman - piano
Fred Jacobsson - basgitaar
Ramon Lormans - drums, marimba

Recensie Downbeat:

Programma

20.30 - 21.00 uur TEMKO ft. Nik Bärtsch
21.15 - 22.30 uur Nik Bärtsch Mobile Extended

Bekijk & luister