Prijs
€ 18.00
Korting
€ 15.00 / 9.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Links

De bruisende energie van folk en barok stroomt door de muziek van de Noorse violist en componist Nils Økland. Økland staat te boek als een virtuoos op de zogenaamde achttiende-eeuwse Noorse Hardangerviool, een viool met een extra set resonantiesnaren. Økland heeft zich ontpopt als een ruimdenkend improvisator en muzikaal avonturier die vorig jaar veel lof oogstte met zijn album Kjølvatn op het label ECM.

Noorse volksmuziek, barokuitspattingen, balkanfolk, Americana, psychedelische rock en vrije improvisatie. De Noor heeft een uniek amalgaam gebrouwen dat muziekeeuwen overspant. ‘Verschrikkelijk mooi’, schreef de Engelse krant The Guardian. ‘Ze bereiken emotionele vergezichten die maar zelden bereikt worden door musici’, aldus The Wire. Økland werkte eerder met Supersilent en London Sinfonietta. Live is de vijfkoppige Nils Økland band een sensatie. Met verder Mats Eilertsen (contrabas), Rolf-Erik Nystrøm (saxofoon), Sigbjørn Apeland (harmonium) en Hakon Mørch Stene (slagwerk).

'Maar gaandeweg weet Økland, en vooral zijn band, je zijn universum in te trekken. Zijn folkwijsjes verschuiven langzaam naar lange drones, die in combinatie met het harmonium van Sigbjørn Apeland en de saxofoons van Rolf-Erik Nystrøm tot bedwelmende muziek leiden.' de Volkskrant

 

* In- en uitloop mogelijk tijdens dit concert.

Bekijk & luister