Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Clubzaal
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  15:00 - 16:00
  Koop ticket
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  17:00 - 18:00
  Uitverkocht
Genres Jazz
Avonturieren hoort bij de jazzmusicus. Maar soms betreedt een jazzmusicus de Europese scene en overtreft iedereen met zijn onpeilbare avontuurzin. De wortels van de Amsterdamse pianist Philipp Rüttgers liggen in Berlijn. Hij springt al een tijd in het oog met een moderne kijk op de jazzmuziek. Invloeden uit de artrock, metal, volksmuziek en impressionisme stapelen zich op bij deze ronduit lyrisch spelende jazzpianist. Daarnaast laat hij geen mogelijkheid voorbijgaan om elektronische en digitale middelen in te zetten. Voor het North Sea Jazz festival 2018 schreef Rutgers al een suite rond de sprookjes van Hans Christian Andersen. Muziek vol spetterende ritmewisselingen en melodische wendingen. 
 
November Music duelleert Rüttgers met de wereldberoemde, Britse saxofonist en jazzcomponist Andy Sheppard. De 63-jarige Sheppard heeft een palmares om heel hard u tegen te zeggen. Bij jazzliefhebbers is Sheppard bekend als de vaste kracht in de ensembles van jazzicoon Carla Bley, maar hij heeft ook samengewerkt met Gil Evans, George Russell, Eivind Aarset en Sebastian Rochford. Albums van Sheppard zijn onder meer verschenen op ECM Records en Blue Note.
 
Philipp Rütggers (piano), Andy Sheppard (saxofoon), Sun-Mi Hong (drums), Omer Govreen (bas).
 
Mede mogelijk gemaakt door Goethe Institut.
Bekijk & luister