Prinses Christina Concours

Finale Compositie Concours
Hedendaags gecomponeerd

zo 17 november, 14:00-15:30

Podium Azijnfabriek
Prinses Christina Concours

Verhalen vertellen met muziek. Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen. Tijdens het jaarlijkse Compositie Concours van het Prinses Christina Concours zetten jonge toondichters (tussen 12 en 21 jaar) hun beste beentje voor. In totaal schreven 32 componisten uit Nederland en Vlaanderen zich in voor deze compositiewedstrijd. Tijdens het finaleconcert maakt het publiek kennis met de stukken van jonge componisten die mee hebben gedaan aan dit bijzondere traject van het Prinses Christina Concours. De uitvoering is in goede handen van ensemble But What About dat vorig jaar nog te gast was op het festival met het succesvolle kinderprogramma Just Press Play.

Via Gaudeamus en November Music kregen de jonge componisten lessen en begeleiding bij het maken van een nieuw werk voor deze wedstrijd. De juryleden Micha Hamel (voorzitter), Anne-Maartje Lemereis (Componist des Vaderlands), Mathilde Wantenaar, Peter Vigh en Saskia Venegas waren al erg onder de indruk van het hoge niveau tijdens de voorrondes. Toevallig genoeg bestaat de jury uit allemaal componisten waarvan dit jaar nieuw werk is te horen op het festival. Laat je verrassen! 

Programma

Nieuwe composities van Barry Krom, Sasha Groep, Pol Stam, Alexander Jansen, Elewout Acke, Nanja Blom, Tudor Alexandru Ioan Marin en Reo Pramana

But What About
Julian Sarmiento - contrabas
Vincent Martig - klarinetten
Wilco Oomkes - accordeon