Geïnspireerd op het materiaal van Hitchcock is Private View een opera met de suspense van een rasechte thriller. De toeschouwer wordt meegezogen in de blik van een voyeur die in de levens van anderen binnendringt en op zoek gaat naar betekenis. Maar vertellen onze ogen werkelijk wat we zien? De voorstelling confronteert het publiek met de dubbelzinnigheid van kijken en bekeken worden. De muziek en vooral ook videoprojecties vertellen het verhaal. In een sfeer van paranoia en vervreemding lopen spanning en humor in elkaar over. Een thema dat vandaag relevanter lijkt dan ooit.

De muziek voor Private View geschreven door Annelies van Parys, één van de belangrijkste componisten van dit moment in België. De videoprojecties zijn ontwikkeld door 33 1/3 Collective dat vorig jaar nog te zien was op November Music met de voorstelling Soselo in Siberia.

'Regisseur Tom Creed laat in Private View stemmen, kleuren, personages en filmbeelden prachtig samenvallen' **** (de Volkskrant)

Lees meer

Compositie: Annelies van Parys

Uitvoering:
Asko|Schönberg
Neue Vocalsolisten

Directie: Etienne Siebens
Libretto: Jen Hadfield
Regie en dramaturgie: Tom Creed
Decor en licht: 33 ⅓ Collective
Scenario: Gaea Schoeters
Lichtontwerp: Peter Quasters

Een productie van Muziektheater Transparant in coproductie met 33 1/3 Collective, Asko|Schönberg, Operadagen Rotterdam, Concertgebouw Brugge, Deutsche Oper Berlin, National Opera Bergen en Les Théâtres de la Ville de Luxembourg.  Met de steun van Productiefonds Oost Nederland en BesteBuren.

Bekijk & luister