• Datum
  do 12 nov. 2020
  Tijd
  12:00 - 12:45
  Uitverkocht
 • Datum
  do 12 nov. 2020
  Tijd
  13:15 - 14:00
  Uitverkocht

Vier sterke vrouwen die de strijkkwartetmuziek de 21ste eeuw in tillen. Het Nederlandse Ragazze Quartet verleent oud en nieuw kwartetrepertoire een bijna zintuigelijke glans. De intiemste kamermuziek die je niet alleen kunt horen maar ook voelen. Ragazze werkte eerder al samen met toonaangevende organisaties als het Kronos Quartet en Orkater en voerde muziek uit van Terry Riley, Morton Feldman, Béla Bartók, Arvo Pärt en George Crumb. In 2013 wonnen ze de Kersjesprijs en ze zijn al jaren een trouwe welkome gast op November Music met verrassende programma’s en samenwerkingen.

Tijdens November Music verzorgen ze dit jaar niet alleen het slotconcert, maar geven ze ook een exclusief lunchconcert. Op het programma combineert het Ragazze een klassiek werk van Luciano Berio, met een drietal werken voor strijkers van de jonge, uiterst talentvolle Amerikaanse componiste Caroline Shaw. In 2013 won Shaw als jongste componist ooit de Pulitzer Prize voor haar vocale werk Partita for 8 voices. Ze werkte al samen met sterren als rapper Kanye West en haar vaste a capella ensemble Roomful of Teeth. Het Ragazze Quartet speelt vanmiddag onder meer Shaws nieuwste kwartet The Evergreen dat begin dit jaar in première ging. 'Een stuk over textuur en langzame verandering', aldus de componist.

Ragazze Quartet bestaat uit Emi Ohi Resnick (viool), Jeanita Vriens van Tongeren (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello).

In samenwerking met Stichting Kamermuziek 's-Hertogenbosch.

 

Programma

Caroline Shaw - The Evergreen
Caroline Shaw - Plan & Elevation                          
Caroline Shaw - Limestone and Felt                      
Luciano Berio - Duets for 2 violins

Ragazze Quartet

Bekijk & luister