Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Grote Zaal

Liefdesbrieven gaan niet over de liefde; ze gaan over de onmogelijkheid ervan. Over uitstel, teleurstelling, fantasie, frustratie, herinnering en hoop. Wordt de liefde vervuld, dan is het schrijven voorbij. De populaire Britse liedzanger en postpunklegende Elvis Costello werkte samen met het fameuze Brodsky Quartet aan de liederencyclus The Juliet Letters. Een bijzonder werk dat zelden live te horen is.

Het Nederlandse Ragazze Quartet en Claron McFadden verklaren de liefde aan Costello’s baanbrekende crossover-werk uit 1993. Ze voeren het weer uit, ditmaal voor sopraan en strijkkwartet. In The Juliet Letters krijgt de liefde een stem. Of eerder: vele stemmen. Elk nummer is een gefingeerde brief van steeds weer een andere onbekende schrijver. Zo opent zich in ieder lied een nieuw verhaal, een nieuwe wereld, een nieuwe ondoenlijke liefde. Naast The Juliet Letters speelt Ragazze het mooiste kwartet dat ooit over liefdesbrieven is neergepend, namelijk het Tweede strijkkwartet, Intieme brieven, van Leos Janacek.

Het Ragazze Quartet bestaat uit Emi Ohi Resnick (viool), Jeanita Vriens van Tongeren (viool), Annemijn Bergkotte (altviool) en Rebecca Wise (cello). Met een gastrol voor Claron McFadden (zang).

 

 

Programma

Elvis Costello - The Juliet Letters
Leos Janacek - Tweede strijkkwartet - Intieme brieven

Ragazze Quartet
Claron McFadden - zang

Bekijk & luister