Ragazze Quartet & Katherine Dain

They Have Waited Long Enough
Hedendaags gecomponeerd

wo 09 november, 20:45-22:00

Willem Twee Toonzaal
Ragazze Quartet & Katherine Dain

Strijkkwartet Ragazze presenteert graag recitals met een actuele waarde. In They Have Waited Long Enough hebben de vrouwen een streepje voor. Het kwartet heeft drie componisten gevraagd een stem te geven aan drie mythische vrouwen. Annelies van Parys, Aftab Darvishi en Calliope Tsoupaki schrijven nieuwe, hedendaagse klanken voor drie vrouwen die veel te lang in de marges van de grote Griekse mythes hebben staan wachten. Ze kleuren hun verhalen in met nieuw licht, nieuwe nuance en nieuwe slagkracht. Is Medea een wraakzuchtig monster of een moeder verteerd door compassie? Is Circe een kwaadaardige heks of een heldin vol grootse menselijkheid? En hoe zit het met dat zogenaamde weerloze wachten van Penelope?

Schrijfster Gaea Schoeters zocht naar woorden die deze vrouwen recht doen: ontroerend én bevrijdend. Sopraan Katharine Dain zingt hen tot leven onder begeleiding van Ragazze Quartet. de Volkskrant was al razend enthousiast: ‘Katharine Dain vertolkt de drie personages magistraal en indringend.’ Bovendien gaan drie kleurrijke solisten een intense dialoog aan op klarinet, duduk en qanun. Natalie Haynes, meeslepend verteller, voorziet de drie personages van een inleiding. 

Dit concert is geïnitieerd door festival Wonderfeel in co-productie met Lunalia, Antwerp Liedfest, Oranjewoud Festival, November Music en Mittelfest.

Credits

Calliope Tsoupaki - compositie
Annelies van Parys - compositie
Aftab Darvishi - compositie
Gaea Schoeters - libretto

Katharine Dain - sopraan
Natalie Haynes - presentatie

Ragazze Quartet
Rosa Arnold - viool
Jeanita Vriens-van Tongeren - viool
Annemijn Bergkotte - altviool 
Rebecca Wise - cello

Anna voor de Wind - klarinet 
Osama Abdulrasol - qanun
Raphaëla Danksagmüller – duduk

Tickets en tijden

wo 09 november 2022

20:45 - 22:00

Willem Twee Toonzaal

Koop Tickets