Prijs
€ 0.00
Locatie
Azijnfabriek
 • Datum
  vr 13 nov. 2020
  Tijd
  19:15 - 20:00
 • Datum
  vr 13 nov. 2020
  Tijd
  21:00 - 22:00
  Uitverkocht
Genres Jazz

Vrijwel iedere jazz musicus in de wereld is opgegroeid met het beroemde Real Book. Een verzameling van jazz-standards samengesteld door studenten van Berklee College of Music in de jaren zeventig. Toen nog illegaal, maar later ook officieel uitgegeven. Het werd tijd voor een Brabantse editie en die is er nu. En natuurlijk in de karakteristieke en oorspronkelijke lay-out.

Het Real Book Noord-Brabant is gerealiseerd door de Stichting Jazzwerkplaats Den Bosch en zal op deze avond gepresenteerd worden aan het publiek. Op het podium staan studenten van Fontys/Ampa ensemble (o.l.v. Wolfert Brederode) en jonge muzikanten uit de Jazz Academy-groep van de Jazzwerkplaats. Speciale gastsolist bij de concerten is trompettist Angelo Verploegen, van wie ook composities in het boek staan.

Twee getalenteerde groepen spelen stukken uit de spiksplinternieuwe Real Book Edition Noord-Brabant, met composities van zo’n vijfentwintig toonaangevende muzikanten uit de hedendaagse Brabantse jazzscene zoals Niko Langenhuijsen, Eric Vloeimans, Mete Erker, Jeroen van Vliet en Bart van Dongen.

Het concert om 21.00 uur van de Jazz Academy is besloten. Voor het concert van 19.15 uur van Fontys AMPA Ensemble & Angelo Verploegen onder leiding van Wolfert Brederode kunnen bezoekers zich inschrijven via marianne@novembermusic.net o.v.v. 'Real Book Noord-Brabant'.

Jazz Academy Ensemble
Jan Lobee (tenorsaxofoon), Jelle Willems (slagwerk), Kees van Schijndel (bas), Ap Verhoeven (drums)

Programma

19.15 - 20.00 uur
AMPA Ensemble o.l.v. Wolfert Brederode & Angelo Verploegen
(inschrijven via marianne@novembermusic.net o.v.v. 'Real Book Noord-Brabant)

 

21.00 - 22.00 uur
Officiële presentatie
Jazz Academy Ensemble & Angelo Verploegen
(besloten concert)