Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Azijnfabriek
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  14:00 - 15:00
  Uitverkocht
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  16:00 - 17:00
  Koop ticket
Links

Nederlands meest hokjesgeestvrije gitarist ontmoet wereldwijd omarmd ud-virtuoos. Gitarist Reinier Baas trekt zich niets aan van genres en plukt zijn invloeden overal vandaan. Van moderne jazz en hardcore improvisatie tot popmuziek en wereldse klanken. ‘Een adembenemend getalenteerde gitarist…en bovendien een begenadigd componist die geen risico uit de weg gaat,’ schreef muziekmagazine Jazzism. Niet voor niets ontving hij al de Compositieopdracht van North Sea Jazz festival en nam hij een album op met Metropole Orkest.

Vandaag gaan Baas en zijn trio in zee met de Marokkaanse ud-speler Ahmed el Maai. In zijn luitexploraties laat de in Tanger geboren El Maai rijke traditionele melodieën opgaan in meerstemmige klankweefsels waarbij hij veel inspiratie put uit Andalusische muziek. Naast ud speelt El Maai ook kanun, viool en percussie. Nu is het de beurt aan Reinier Baas om zijn inventieve en openhartige gitaarspel samen te laten smelten met Tokcans wervelende ud-klanken. De bezetting bestaat uit Reinier Baas (gitaar), Yurdal Tokcan (ud), Clemens van der Feen (contrabas) en Jamie Peet (drums).

In samenwerking met het Ud-festival.

Bekijk & luister