Prijs
€ 14.00
Korting
€ 7.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Pleitzaal

Een opera gewijd aan het unieke leven van de legendarische celliste Jacqueline du Pré. De Surinaams-Nederlandse componist René Samson (1948-2019) verklankte haar dramatische leven in een bezielde mini-opera. Zijn We’ll never let you down gaat over schoonheid, vriendschap en vergetelheid. Een intiem muziektheaterwerk waar René Samson, leerling van Leo Samama en Klaas de Vries, tot vlak voor zijn plotse dood in 2019 aan heeft gewerkt.

Na een carrière als chemicus pakt Samson zijn passie voor componeren rond zijn veertigste definitief op. Hij excelleert in uiterst kleurrijke, expressieve muziek. Samsons laatste opera is een reactie op de valse berichten die na Du Pré’s dood de wereld in werden geslingerd. In 1987 sterft de gevierde celliste aan de gevolgen van MS, slechts 42 jaar oud. Na haar dood worden twee goede vrienden van Du Pré geconfronteerd met een film over haar leven, vol sensatie en onwaarheden. Het verbijstert de vrienden dat hun beeld van Jackie als een talentvol en liefdevol persoon zo wordt bezoedeld. Ze zijn woedend maar staan machteloos. Hoog tijd dat de herinnering aan Du Pré’s waarachtige verhaal en de schoonheid, kracht en troost weer opklinken. Helaas heeft Samson het werk niet meer kunnen voltooien. De twee jonge componisten Mathilde Wantenaar en Max Knigge zijn bereid gevonden om ieder een deel toe te voegen.

We’ll never let you down is een eerbetoon aan de grootsheid van deze Britse cellolegende. Celliste Doris Hochscheid, pianist Frans van Ruth en bariton Mattijs van de Woerd blazen het uitzonderlijke leven van Jacqueline du Pré nieuw leven in. Theatermakers Gerrit Timmers en Mirjam Koen (OT-Rotterdam) nemen onder meer de regie en vormgeving op zich.

In samenwerking met de Cello biënnale.

Programma

René Samson / Mathilde Wantenaar / Max Knigge - We'll Never Let You Down

Doris Hochscheid - cello
Frans van Ruth - piano
Mattijs van de Woerd - bariton

Bekijk & luister