Prijs
€ 10.00
Korting
€ 5.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Pleitzaal
IJle, wonderschone muziek die inspireert tot bevlogen poëzie. De indringende solo voor fluit One Flute (2019-2020) van de Nederlandse componist Martijn Padding maakte zo’n diepe indruk op dichter Anna Enquist dat ze pardoes dichtregels aan de magie van de fluitmuziek wijdde. Anna Enquist is vooral bekend als schrijver van romans als De Thuiskomst, Het Geheim en Het Meesterstuk en heeft een grote passie voor muziek.
 
Martijn Padding componeerde ook een meesterstuk. Zijn bijna achttien minuten durende fluitsolo gaat tijdens November Music 2020 in première uitgevoerd door de Nederlandse topsolist Thies Roorda. Een internationaal gelauwerde fluitist. Hij was tot 2013 fluitist van het Radio Filharmonisch Orkest. Zowel Nederlandse componisten zoals Joep Straesser en Konrad Boehmer maar ook buitenlandse componisten als Isang Yun en Jean Françaix schreven werk voor hem. Op dit moment is hij hoofdvakdocent fluit aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
 
Nu brengen Thies Roorda en Anna Enquist de nieuwe fluitcompositie One Flute van Martijn Padding tot leven tijdens een intiem kamerconcert. Enquist leest voor uit haar gedichten en Roorda speelt Paddings sprankelende zevendelige solo. De delen van One Flute dragen klinkende titels als Fanfare, Homage to Erik Satie, The Mysterious Flute, Homage to Ferdinand Cheval en Three Riens. Een kleurrijke, inventieve fluitcompositie waar Padding al zijn creativiteit in heeft gelegd. 
 
Op Zondag 15 november wordt Grensvariaties van Martijn Padding uitgevoerd door het New European Ensemble en P.F. Thomése om 15.00 uur in de Grote Kerk.
 
In samenwerking met Huis73 (voorheen Babel)
Programma
Martijn Padding - One Flute
 
Thies Roorda - fluit
Anna Enquist - gedichten
 
 
Bekijk & luister