Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Grote Kerk
Stille Nacht am Silbersee is een poëtische liedavond vol romantische vergezichten zo vlak voor het eind van het jaar. Een literaire nachtmis over hoop, troost en twijfel. Samen met schrijfster Anna Enquist brengt vocaal ensemble Silbersee in die sfeer een winteravond met verhalen en bespiegelingen, woorden en muziek. Het muzikale hart van de concertavond wordt gevormd door het meesterwerk The little match girl passion van David Lang. Deze aangrijpende winterpassie, een bewerking van het sprookje over het meisje met de zwavelstokjes, werd in 2008 bekroond met de Pulitzer Prize. In de vertelling van Hans Christian Andersen vond Lang een eigentijds lijdensverhaal dat een moment van bezinning biedt voor iedereen, gelovig of atheïst. Muziek speelt een belangrijke rol in de poëzie en romans van Anna Enquist. Tijdens deze avond geven haar woorden op hun eigen manier uitdrukking aan thema’s als hoop, twijfel en troost. Samen met nieuwe stukken van cellist / componist Jörg Brinkmann en Arvo Pärts' populaire koorwerk Da pace Dominem is Stille Nacht am Silbersee een niet te missen muziekavond van verstilling en inspiratie. 
 
Muziektheater gezelschap Silbersee is ensemble-in-residence tijdens November Music 2018 met meerdere concerten waarbij de kwaliteit en diversiteit van dit collectief goed tot haar recht komt. De interdisciplinaire voorstellingen van Silbersee zijn elk op een eigen manier poëtisch, fysiek en ontwapenend.
 
'Na afloop was het een aantal donkere seconden doodstil; het ultieme bewijs van bezinning én van respect: voor de zes mensen op het podium, voor de eenvoud van de woorden en voor de vele krachtige muzikale momenten.' Eindhovens Dagblad
 
Credits:
Lees meer
Muzikale leiding - Romain Bischoff
Teksten en voordracht - Anna Enquist
Zang - Edward Leach, Michaela Riener, Maciej Straburzynski, Katharine Dain
Cello - Jörg Brinkmann
Licht - Jeroen Smith
Bewegingscoaching - Miguel Angél Gaspar
Beeld - Julia Fullerton-Batten (Girl in Snow, 2004)
 
Programma
Jörg Brinkmann - Meditation
Arvo Pärt - Da pacem Domine 
David Lang - The little match girl passion
Jörg Brinkmann  Nachtstück
 
Silbersee
Bekijk & luister