Prijs
€ 20.00
Korting
€ 10.00
Locatie
Grote Kerk
Tijdens de voor velen zo heftige coronaperiode is een moment van bezinning meer dan welkom. Aan het einde van het jaar wordt zo’n meditatief ogenblik van reflectie op succesvolle wijze ingekleurd door het ensemble Silbersee. Deze vocale specialisten onder aanvoering van Romain Bischoff kiezen voor persoonlijke voorstellingen vol avontuurzin. Hun Stille Nacht am Silbersee is intussen een begrip geworden. Samen met het ensemble brengt een speciale wintergast een intieme concertlezing die tot nadenken stemt. 
 
Eerder schoven al psychiater Glenn Helberg en schrijvers Arthur Japin en Anna Enquist aan. Dit jaar laat de veelzijdige actrice Ariane Schluter haar licht op een turbulent jaar schijnen. Schluter vierde triomfen met Het Nationale Toneel en Toneelgroep Oostpool en won twee Gouden Kalveren. Ze speelde onder meer in de films 06, Terug naar de kust en Lucia de B. Daarnaast heeft ze tweemaal de belangrijkste toneelprijs, de Theo d’Or, gewonnen. In dit project zal Schluter reflecteren op een jaar waarin iedereen op zoek was naar troost en zekerheid.
 
Jazzpianist en componist Martin Fondse schrijft voor de gelegenheid een nieuw vocaal werk voor Silbersee. Theatermaker en schrijver Joachim Robbrecht schrijft het libretto dat Fondse muzikaal tot leven mag wekken. Silbersee heeft Fondse gevraagd zich te laten inspireren door de spirituele en helende klankwereld van de beroemde Estse componist Arvo Pärt. Bovendien voelt Fondse zich geruggesteund door een aantal verrassende gastmusici, onder wie de Syrische ud-speelster Jawa Manla en Raphaela Danksagmüller op duduk en blokfluit.
Lees meer
Compositie - Martin Fondse
Libretto - Joachim Robbrecht en Artun Alaska Arasli
Performers - Raphaela Danksagmüller, Martin Fondse, Jawa Manla, Ariane Schluter
 
Concept en muzikale leiding - Romain Bischoff
Lichtontwerp - Jeroen Smith
 
Mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds Podiumkunsten
 
Programma

Martin Fondse - compositie
Joachim Robbrecht, Artun Alaska Arasli - libretto

 

Silbersee
Ariane Schluter - voordracht
Jawa Manla - ud
Raphaela Danksagmüller - duduk, blokfluit

Bekijk & luister