Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Dit ticket is geldig voor de gehele Kunstmuziekroute
Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Museum Slager
Route
East and West Route
  • Datum
    zo 3 nov. 2019
    Tijd
    11:30 - 12:00
    12:30 - 13:00
De ijle, mysterieuze klanken van de ney raken iedereen diep in het hart. De in Nederland woonachtige Turkse musicus Sinan Arat is een meester op deze fluit afkomstig uit het Midden-Oosten. Met zijn verfijnde ademtechniek pakt hij op onnavolgbare wijze de magie van het moment en verleidt hij met gevoelvolle klanken die voorbij alle grenzen reiken. Tijdens zijn soloconcerten weet hij met zijn bevleugelde improvisaties bij iedere muziekliefhebber een gevoelige snaar te raken. 
 
Arat werkte al succesvol samen met het Nederlands Blazers Ensemble en hij schitterde dit voorjaar in de muziektheatervoorstelling Cassablanca van Matzer Theaterproducties. Arat studeerde onder meer bij de legendarische bansurispeler Pandit Hariprasad Chaurasia en ney-meester Kudsi Erguner. In zijn solospel vermengt hij invloeden uit de Anatolische volksmuziek, de Ottomaanse en Indiase klassieke muziek en meer eigentijdse fusie-ideeën. Arat gelooft dat we allen op een kosmische wijze verbonden zijn door muziek.
 
Om 13.30 en 14.30 uur speelt Sinan nog een korte duo improivsatie met blokfluitst Erik Bosgraaf, eveneens in Museum Slager.

 
Bekijk & luister