Prijs
€ 0.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
 • Datum
  za 13 nov. 2021
  Tijd
  15:00 - 22:00
 • Datum
  zo 14 nov. 2021
  Tijd
  11:00 - 17:00

Het slagwerkepos Six Japanese Gardens (1994) van festivalcomponist Kaija Saariaho is een van haar schilderachtigste composities. Een sfeervolle, muzikale impressie in zes delen van Saariaho naar aanleiding van haar bezoek aan de tuinen in Kyoto. Deze plek en Saariaho’s slagwerkmuziek inspireerde de Limburgse kunstenaar Marcel van Hoef om een serie van zes panelen te maken. De gouden tip kreeg Van Hoef van slagwerker Dominique Vleeshouwers die vorig jaar nog de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs won. 

Marcel van Hoef en Dominique Vleeshouwers hebben, ieder apart, dezelfde tuinen in Kyoto bezocht. Van Hoef heeft zijn persoonlijke ervaringen van dat bezoek en de muziek van Saariaho als basis gebruikt voor de zes schilderijen. Elk schilderij is geschilderd in eitempera op een cirkelvormig paneel (diameter 120 cm). Schilderijen die even karaktervol en stemmig zijn als de compositie van Saariaho. Dominique Vleeshouwers heeft het werk van Saariaho opgenomen. Terwijl de bezoeker de schilderijen bekijkt kan tegelijkertijd de daarbij behorende muziekopname beluisterd worden via koptelefoons. Marcel van Hoef zal zelf aanwezig zijn gedurende de openingstijden.

Marcel van Hoef noemt zichzelf schilder van tijd en ruimt. Hij studeerde aan de Fontys Hogescholen te Tilburg. Sinds 1993 wordt zijn werk frequent gepresenteerd op kunstbeurzen, in galeries en musea. De reizen die hij maakt zijn van grote invloed op de ontwikkeling van het werk. 

In samenwerking met Huis73

Programma

Kaija Saariaho - Six Japanese Gardens


Marcel van Hoef - schilderijen
Dominique Vleeshouwers - percussie (opname)

(!) Deze voorstelling is gratis toegankelijk, is doorlopend te bezoeken en biedt plaats aan 24 personen tegelijk.

Bekijk & luister