Prijs
€ 18.00
Korting
€ 9.00
Van firewalls op onze computers tot incheckpoortjes op het Centraal Station. Niemand ontkomt aan de muur. De Amerikaanse president Trump droomt er al jaren openlijk over. Vanuit historisch oogpunt betekenen muren vaak slecht nieuws. Tegelijkertijd kan onze razendsnel voortdenderende, controlezuchtige maatschappij ook niet zonder. De Nederlandse componist, instrumentenbouwer en gitarist Aart Strootman heeft er zijn beroep van gemaakt om toch zoveel mogelijk muren te slechten, zowel tussen muziekgenres als artistieke disciplines. 
 
Als winnaar van de prestigieuze Gaudeamus Award 2017 kreeg Strootman meteen een mooie compositieopdracht cadeau. In zijn gloednieuwe W.A.L.L. verwerkt Strootman zijn gedachten over de muren in ons leven en de wereld. Daarvoor schept hij een nieuw muziekinstrumentarium dat hij zelf bouwt. Microtonale buisklokken, gitaren en glazen marimba’s trekken ongehoorde, ondoordringbare geluidsmuren op. Ze zijn zo vormgegeven dat ze behalve als live instrumentarium ook dienen als projectievlakken waarop abstracte beelden worden geprojecteerd. 
 
Strootmans première wordt uitgevoerd door het eigenzinnige trio Temko, waar Strootman ook deel van uit maakt. Het drietal beweegt zich vrij tussen gecomponeerde muziek, minimal, ambient, progrock en improvisatie. De bezetting is voor dit concert uitgebreid met leden van Slagwerk Den Haag en de gitaristen Wiek Hijmans en Pete Harden.
 
Naast de Gaudeamus Award 2017 is Strootman ook de winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2019.
 
Het concert begint met een korte documentaire over de totstandkoming van W.A.L.L. gemaakt door Dries Alkemade in opdracht van de Gaudeamus Muziekweek.
 
'Het resultaat was ritmisch complexe, geinspireerde muziek over bouwen, uitsluiting en interactie', aldus NRC Handelsblad. ****
 
W.A.L.L is een coproductie van Gaudeamus, Slagwerk Den Haag en November Music, mede mogelijk gemaakt door Kunstloc Brabant
Programma

Aart Strootman - W.A.L.L.*

* Compositieopdracht November Music en Gaudeamus Muziekweek

TEMKO / Wiek Hijmans / Pete Harden
Slagwerk Den Haag


Programmatoelichting

Bekijk & luister