De Noor Stian Westerhus weet met een solo set-up van gitaar en elektronica een geheel eigen filmische klankwereld vol duistere expressie op te roepen. Gloedvolle melodieën, onheilspellende golven van feedback en ijle zanglijnen gaan een heidens huwelijk aan. Een streven naar schoonheid, de onverzettelijke kracht van de natuur en een verlangen naar eenzaamheid karakteriseren zijn klanksculpturen voor gitaar en elektronica. 
 
Westerhus kan als geen ander poëzie puren uit een amalgaam van noise en melodie. Zijn debuutalbum Amputation voor het avontuurlijke label House Of Mythology werd breed omarmd door de pers. Beklemmende muziek waarmee Westerhus de strijd tussen licht en duisternis verklankt. ‘Zijn muziek vervoert de ziel van de luisteraar naar hogere oorden,’ oordeelde AllAboutJazz. Dit najaar komt het langverwachte vervolg op dit succesalbum uit. 
 
Gitarist (en zanger) Stian Westerhus heeft in het verleden samengewerkt met Motorpsycho, Nils Petter Molvær, Lasse Marhaug, Jaga Jazzist en Ulver. Bovendien gaat hij op vrijdag 1 november tijdens November Music in zee met philharmonie zuidnederland om zijn compositie Twin Twinkler voor gitaar, zang en orkest te presenteren.
Bekijk & luister