Prijs
€ 22.00
Korting
€ 11.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Matzer
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  13:00 - 13:30
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  15:00 - 15:30
 • Datum
  zo 3 nov. 2019
  Tijd
  17:30 - 18:00
  Koop ticket
Heb je ooit slagwerk willen spelen? Deel uitmaken van een groot orkest? Laten we makkelijk beginnen met de Triangel. Eitje?....of toch niet. Neem de uitdaging aan met de Youth Percussion Pool.
 
Concerten van de Bulgaars/Nederlandse slagwerkster Tatiana Koleva zijn iedere keer weer een waar avontuur voor de bezoeker. Koleva weet als geen ander nieuwe muziek op een gepassioneerde manier toegankelijk te maken voor een breed publiek. Zij heeft een grote bijdrage geleverd aan de emancipatie van de marimba en ander slagwerkinstrumentarium. 
 
Tijdens haar feestelijke concertrecital How To Play The Triangle: On Bernstein, Cha-Cha & Songs gaat ze een samenwerking aan met de Youth Percussion Pool. Het overkoepelende thema is de inspirerende persoonlijkheid en muziek van Leonard Bernstein. Voor dit programma heeft  Koleva vier Amerikaanse componisten die al vele jaren in Nederland wonen uitgenodigd nieuw werk te schrijven, David Dramm, Ron Ford, Ned McGowan en Vanessa Lann. Naast muziek van Bernstein klinkt ook werk van Koleva zelf, waaronder Way Home. De voorstelling belooft een spektakel, want de musici spelen binnen een steigerachtige stellage die bestaat uit een aantal reuzetriangels die tevens als instrumenten worden gebruikt.
 
De Youth Percussion Pool bestaat uit Edwin van der Wolf, Kalina Vladovska, Viktor Benev, Boris Budinov, Malika Maminova en Pieter Mark Kamminga.
 
 
Programma
David Dramm - Scaffold and Triangles
Ron Ford - Machimari
Ned McGowan - Cycle Games 1
Vanessa Lann - I’m Migration
Tatiana Koleva - Way Home
Tatiana Koleva - Triangled
Leonard Bernstein - On the West Side Story (arr. T. Koleva)   
 
Tatiana Koleva & Youth Percussion Pool
Bekijk & luister