VONK

Compose It
Hedendaags gecomponeerd, Kids

zo 12 november, 11:00-12:00

Prijs: € 8,00

Huis73 Hofzaal
VONK

Jong geleerd is oud gedaan. Zeker een startende toondichter moet vlieguren kunnen maken. In het Compose It project van November Music krijgt de jongste componistengeneratie de kans om nieuw werk te schrijven voor een professioneel ensemble. Muziekschrijvers in de leeftijd van 8 tot 18 jaar krijgen een serie lessen waarin ze van alles leren over compositietechnieken, notatiemethodes en instrumentenleer. Na twee succesvolle edities nu voor de derde maal op November Music.

Dit maal geeft Ensemble VONK ruim baan aan de jonge componist. Open-minded en dynamisch bouwt het vanuit Tilburg opererende ensemble VONK sinds de oprichting in 2015 aan nieuw repertoire. VONK geeft opdrachten aan componisten en werkt samen met theatermakers en schrijvers. In voorgaande jaren waren zij op het festival te zien met muziektheaterwerken en een programma vol liederen.

Dit keer schijnt VONK het licht op een nieuwe lichting componisten. Deelnemers aan het project krijgen les van componist Remy Alexander. Vervolgens gaan ze stap voor stap aan de slag met hun muzikale ideeën en repeteren ze met het ensemble. Op de afsluitende zondag van November Music met veel activiteiten voor kinderen en jongeren presenteren de componisten hun nieuwste stukken voor VONK.

In samenwerking met Huis73.

Bezetting

VONK
Sterre Konijn - zang
Tom Sanderman - saxofoons 
Erwin Muller - klarinet
Reggy van Bakel - slagwerk