Prijs
€ 8.00
Korting
€ 4.00
Locatie
Verkadefabriek
Zaal
Kleine Zaal

Ratelende ballonnen, zoemende stokken, een enorme knikkerbaan vol sensoren; zo heb je jongleren nog nooit gehoord en muziek nog nooit gezien! Componist Arthur Wagenaar en jongleur Guido van Hout bundelen hun krachten voor een unieke voorstelling. Ze bouwen nieuwe instrumenten die je bespeelt door jongleren. Vorig jaar serveerde Wagenaar al een gesmaakt voorproefje van Sounds Like Juggling tijdens de Kunstmuziekroute van November Music. Nu dus de definitieve versie van dit originele concept dat Wagenaar en Van Hout live uitvoeren samen met Aleš Hrdlička en Dianne Verdonk.

In de muziekjongleervoorstelling Sounds Like Juggling versmelten muziek en jongleren tot iets heel nieuws. Het theatrale muziekproject draait om patronen. In jongleren, in muziek, in het leven. De kracht en de schoonheid van patronen, maar ook vastzitten in patronen en de kunst van het doorbreken van patronen. Daarbij zit ook het publiek niet stil. Sounds Like Juggling is namelijk een fantastische speeltuin van beweging en klank. Na afloop wordt jong en oud dan ook uitgenodigd om de bijzondere instrumenten eens uit te proberen.

In zijn werk zoekt componist en theatermaker Arthur Wagenaar steeds naar nieuwe mengvormen van muziek en theater, en van concert en voorstelling. In 2017 was Wagenaar al eens te gast tijdens November Music met zijn project Close Call, waarbij de smartphone tot een muziekinstrument werd omgetoverd.

Lees meer

Credits

Arthur Wagenaar, Guido van Hout - concept, compositie en jonglerografie:
Aleš Hrdlička, Arthur Wagenaar, Dianne Verdonk, Guido van Hout - performance
Arthur Wagenaar, Dianne Verdonk, Guido van Hout - instrumentontwerp
Vincent Schoutsen - instrumentenbouw
Fedde ten Berge, Ward Slager (STEIM)- elektronica, software en sensoren
Arthur Wagenaar, Dianne Verdonk, Fedde ten Berge, Ward Slager - sounddesign
José Warmerdam - licht en decor 
Joeri Vos - eindregie
 
 
Een productie van Stichting Goed Bezig! ism. Veenfabriek, Gaudeamus Muziekweek, Korzo, Werkplaats Diepenheim
 
met financiële steun van Fonds Podiumkunsten, Fonds21, Prins Bernhard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, BNG Cultuurfonds, Zabawas, Kattendijke/Drucker stichting, gemeente Zaanstad
Bekijk & luister