Onderdeel van de November Music Kunstmuziek Route Voor elk concert van de Kunstmuziekroute moeten dit jaar losse kaarten worden gekocht
Prijs
€ 8.00
Korting
€ 4.00
Locatie
Huis73 (voorheen Babel)
Zaal
Hofzaal
Route
Alternatieve Kunstmuziek Route
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  12:30 - 13:00
  Uitverkocht
 • Datum
  zo 8 nov. 2020
  Tijd
  14:00 - 14:30
  Uitverkocht
Het neusje van de zalm op Nederlands cellogebied verzamelt zich vandaag in ’s-Hertogenbosch. Naast de uitermate getalenteerde en bevlogen celloperformer Maya Fridman, schuift niemand minder dan meestercellist Pieter Wispelwey aan. Met zijn bevlogen vertolkingen van Bachs Cellosuites heeft hij wereldwijd een standaard gezet. Maar Wispelwey is net als Fridman buitengewoon gecharmeerd van eigentijdse muziek. 
Het Score Collective nodigde het tweetal uit als solisten voor een exclusief, hedendaags concertprogramma. Score Collective is het ensemble voor nieuwe muziek van het Conservatorium van Amsterdam. Het studentenensemble bestaande uit master-studenten richt zich op muziek van nu, aangevoerd door de bekende dirigent en nieuwe muziekspecialist Ed Spanjaard. 
 
Tijdens dit concert staat de cello in het zonnetje, en klinkt er werk van twee van de meest talentvolle jonge Nederlandse componisten. Van Jan Peter de Graaff gaat zijn celloconcert Rimpelingen in reprise in een nieuwe versie voor cello en piano. De Turks-Nederlandse componiste Meriç Artaç schrijft een nieuw celloconcert in kamermuziekbezetting getiteld Falaz.
 
Score Collective bestaat uit Olatz Pineda (althobo), Sergio Sanchez (klarinet), Marco Goncalves (fagot), Tiago Baeza (trompet), Dominic Jacquemard (percussie), Natalie Kulina (viool), Basile Dumonthier (contrabas)
 
In samenwerking met de Cello Biënnale.
Programma

Jan-Peter de Graaff - Rimpelingen
Meriç Artaç- Falaz

Score Collective o.l.v. Ed Spanjaard
Pieter Wispelwey - cello  
Maya Fridman - cello
Carlos Marin Rayo - piano

* dit concert stond aanvankelijk gepland in de Willem Twee Toonzaal, maar is verplaats naar Huis73. Reeds gekochte kaarten blijven gewoon geldig.

Bekijk & luister