Arooj Aftab

New world music, Pop

vr 08 november, 20:45-22:00

Theater aan de Parade Casinozaal
Shreya Dev Dube
Arooj Aftab

Zodra de Amerikaanse-Pakistaanse zangeres Arooj Aftab het podium betreedt hangt er mysterie in de lucht. Eenmaal in de ban van haar stem laat ze de luisteraar niet meer los. Gewaardeerde muziekmedia als Rolling Stone en Pitchfork halen alle superlatieven tevoorschijn om haar magische songs te prijzen. Nu staat ze met haar groep voor de eerste maal op November Music.

In haar grenzeloze muziek mixt ze subtiel de Pakistaanse muziektraditie met invloeden uit de vooruitstrevende jazz, minimalisme en elektronische trancemuziek. Bovendien is haar diepe liefde voor de klassieke Urdo-poëzie uit geboorteland Pakistan nooit ver weg. Haar doorbraakalbum Vulture Prince werd door de Volkskrant bestempeld als het beste album van 2021. The Guardian noemde het de ‘grootste muzikale revelatie van het jaar’. Zelfs ex-president Barack Obama bleek fan, met name van successingle Mohabbat.

Inmiddels heeft Arooj Aftab al een Grammy binnengesleept en toert ze over de hele wereld. Zo stond ze al op festivals als Glastonbury, Primavera, Roskilde en Coachella.  Na haar succesvolle doorbraakalbum Vulture Prince, verscheen dit voorjaar haar intieme, nieuwe plaat Night Reign. Naast de avonturen met haar eigen band maakt Aftab furore in een powertrio met jazzpianist Vijay Iyer en multi-instrumentalist Shahzad Ismaily.

'Wereldwijd werd de muziek van Arooj Aftab omarmd als uniek…Het is opnieuw haar weergaloze stem die je als een blok voor haar doet vallen.’ de Volkskrant

‘Arooj Aftab kiest voor nachtelijk donker op juweel van een album’ NRC Handelsblad

 

Arooj Aftab - Raat Ki Rani