David Dramm / Doris Hochscheid / Harald Austbø

Caffè Sospeso
Hedendaags gecomponeerd, Muziektheater

zo 12 november, 16:00-17:00

Huis73 Pleitzaal
David Dramm / Doris Hochscheid / Harald Austbø

De wereld is een commerciële ratrace, zeker voor goed bedoelende musici die alleen maar willen overleven. In de nieuwe muziektheatervoorstelling Caffè Sospeso volgen we een moeder en haar zoon. Allebei zijn ze smoorverliefd op de cello, maar komen door omstandigheden toch op straat terecht. Het tweetal moet zichzelf opnieuw uitvinden, zowel als musicus als in hun verhouding tot elkaar. Realiseren de voorbijgangers zich dat ze te maken hebben met twee getalenteerde musici of zien ze alleen twee zwervers van wie het maar de vraag is of ze hun aandacht verdienen. Moeder en zoon herpakken zich als straatmuzikanten en vinden troost in hun caffè sospeso, een gedoneerd bakkie koffie. Toch sluimert er een geheim tussen moeder en zoon dat alles aan het kantelen kan brengen.

Caffè Sospeso is een muziektheatervoorstelling van de Amerikaans-Nederlandse componist David Dramm. In zijn energieke muziek ballen zich invloeden uit de rock, minimal en avant-gardemuziek samen. Voor zijn aanstekelijke composities vindt Dramm onder meer inspiratie in funk, afro-futurejazz en Tin Pan Alley-muziek.

De uitvoering is in handen van cellisten Doris Hochscheid en Harald Austbø. Net als Dramm laveren deze twee rasavonturiers moeiteloos tussen verschillende muziekgenres en dragen ze muziektheater een warm hart toe. Tekst en regie is in handen van de gerenommeerde en prijswinnende theatermaker Mirjam Koen, bekend van het Onafhankelijk Toneel Rotterdam.

Vier sterren en een lovende recensie in de Volkskrant!
"Caffè Sospeso is op een subtiele manier ook een zoektocht naar een nieuwe identiteit én een pleidooi om met herwonnen wilskracht tegenslagen te trotseren. Met tegen het eind een enerverend celloduet, waarmee een dramatisch slotakkoord wordt gezet.

 

 

Programma

David Dramm -  Caffè Sospeso

Doris Hochscheid - cello
Harald Austbø - cello
Mirjam Koen - regie
Gerrit Timmers - vormgeving

Trailer

Recensies

"'Caffè Sospeso, over twee aan lager wal geraakte cellisten, is een subtiele zoektocht naar een nieuwe identiteit...De cellisten in de rollen van moeder en zoon spelen fantastisch en blijken ook te kunnen acteren.' ★★★★☆"

de Volkskrant

"'Het absurde leven van de muzikant levert veel mooie existentiële bespiegelingen op...Muzikaal is dit ook een sterk staaltje van cellostiek. Bestaande klassieke muziek, pop- en rockmuziek wisselen af met nieuwe composities.'"

Theaterkrant