Fuse

Mikrokosmos
Hedendaags gecomponeerd

za 12 november, 18:45-20:00

Theater Artemis Benedenzaal
Fuse

Iedere muziekgroep bouwt graag zijn eigen microkosmos. Een veilige thuishaven waar vrijuit aan muziek kan worden geknutseld en gasten kunnen worden ontvangen. Het bekende Nederlandse crossover-ensemble Fuse – onder meer geliefd huisorkest van tv-programma Podium Witteman – krijgt zijn eigen bouwplaats tijdens November Music. ‘Fuse heeft dat geheimzinnige meer dat je niet kunt zien’, schreef NRC Handelsblad. Speciaal voor November Music presenteert de groep een kijkje in de keuken met de preview van hun nieuwste project Mikrokosmos.

Gedurende het festival werkt Fuse aan een nieuwe, cyclus werken, onder de noemer Mikrokosmos. Verwacht dus geen standaard optreden maar voorproefjes waarbij je als publiek wordt meegenomen in het maakproces. Met dagelijks korte presentaties in de intieme zaal van Artemis zit het nieuwsgierige publiek met zijn neus bovenop het intensieve werkproces. Na de eerste succesvolle editie tijdens November Music 2021 nu dus het vervolg.

Tijdens een viertal concerten / sessies staat elke keer een andere componist centraal. Op de laatste avond spelen ze de hoogtepunten van de afgelopen week.
 
Fuse staat bekend als een veelzijdige en energieke live-act die zich voortvarend uit alle muzikale hokjes wringt. Het zestal brengt een mix van klassieke composities, jazz, minimal music, volksmuziek en improvisaties die van elk optreden een unieke ervaring maakt. Eerder ontving Fuse al de Edison Klassiek publieksprijs.
 

Credits

Fuse
Julia Philippens - viool
Emma van der Schalie - viool
Mascha van Nieuwkerk - cello 
Adriaan Breunis - altviool
Tobias Nijboer - contrabas
Daniel van Dalen - percussie
 

Tickets en tijden

za 12 november 2022

18:45 - 20:00

Theater Artemis Benedenzaal

Koop Tickets

Tickets en tijden

za 12 november 2022

18:45 - 20:00

Theater Artemis Benedenzaal

Koop Tickets

Fuse live bij Podium Witteman